Tampereen seudulla vedetty peräkärryllä homovastaisia julisteita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Homovastaisia Jeesus-julisteita on kuljetettu tiistaina ja keskiviikkona Tampereen seudulla auton vetämässä peräkärryssä. Sinuiksi ry (entinen Pirkanmaan Seta) kertoo Facebookissa, että järjestöön on otettu yhteyttä ja pidetty kylttiä loukkaavana ja törkeänä.

Sinuiksi ry:n toiminnanjohtaja Mico Ylimäki kommentoi asiaa verkossa:

- Tampereella on viime päivien aikana kierrellyt auto, jonka peräkärryillä on seksuaalivähemmistöjä herjaavia tekstejä.

Mielenilmaus on ollut esillä sosiaalisessa mediassa ja siitä ovat uutisoineet ainakin Ilta-Sanomat, Yle ja Aamulehti. Sisä-Suomen poliisi on saanut niiden mukaan Pirkanmaalla asuvan miehen ilmoituksen mielenilmauksesta. Mielenilmauksesta ilmoittanut henkilö itse kertoo sosiaalisessa mediassa taustalla olevan kristillisen ryhmän. 

Kylttien viesteissä viitataan Setan kouluille tarjoamaan seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta valottavaan opetukseen ja kehotetaan ”pysäyttämään” Seta. Kylttien teksteinä ovat ”Stop Seta”, ”Ei homoutta kouluihin!”, ”Jesus saves from Hell”, ”Repent and believe in Jesus Christ”, ”Don’t go to Hell! Jesus saves”, ”Ei lapsille homoutta” ja ”Homous pois TV:stä”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Esimerkiksi Tampereella kylttiä kuljettaneella autolla ajettiin pitkin Hämeenkatua, missä yksityisautoilu on kielletty.

Torstaina Yle kertoo Poliisin päätyneen siihen, ettei rikoksen tunnusmerkistö täyty tapauksessa. Keskiviikkona Yle kertoi poliisin arvioivan sitä, onko mielenilmauksessa täyttyneet rikoksen tunnusmerkistö. Lähinnä tuli kyseeseen kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Poliisille oli tullut kyltit nähneiltä ilmoituksia.

Poliisi katsoo sananvapauteen kuuluvan mielipiteiden ilmaisun, vastaanottamisen ja jakamisen ilman ennakolta puuttumista. Myös kärjekkäiden, provosoivien ja joissakin ihmisissä mielipahaa aiheuttavien ilmaisujen esittäminen on osa sananvapautta.

Sinuiksi ry:n toiminnanjohtaja kommentoi kylttien viestiä keskiviikkona:

- Suomessa jokaisella on sananvapaus, mutta vapauteen kuuluu vastuu, eikä ketään saa uhata tai solvata esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Vihapuhe saattaa täyttää myös rikoksen tunnusmerkistöt, joten olen tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille. Tällainen julkinen vihapuhe on omiaan rikkomaan jokaisen kokemuksen turvallisesta tilasta ja saattaa aiheuttaa esimerkiksi ahdistusta.

Vastaavalla tavalla toteutettu uskonnollissävyttelinen kyltti nähtiin Yhdysvaltain presidentin Suomen-vierailun aikana Helsingin Senaatintorilla. 

Vahvasti joihinkin herätyskristillisiin yhteisöihin sidoksissa olevan Aito avioliitto ry:n piirissä on markkinoitu ”Seta-kieltoa”, jolla pyritään estämään koulua käyvän lapsen osallistuminen Setan järjestämään opetukseen.

3 kommenttia

Englannin kielen viljely Suomessa järjestetyssä suomalaisille osoitetussa mielenilmauksessa osoittaa kiistatta, mille sylttytehtaalle jäljet johtavat ja mistä järjestäjän sponsorit löytyvät. Ilmeisesti todistemateriaali rahoituksen käyttämisestä aiottuun tarkoitukseen on toimitettu rahoittajille.
Englannin kieli noin viljeltynä (tässäkin yhteydessä) tosiaan viittaa yhteyksiin kaikenlaiseen kansainväliseen uskonnolliseen (hlbti-vastaiseen) toimintaan.

Kaikenlainen hlbti-vastaisuus on tunnetusti hyvinkin kansainvälisesti verkostoitunutta ( https://ranneliike.net/uutiset/14840/avoin-homovihamielisyys-lisaantyy-euroopassa ). Minä liitän tähän samaan kudelmaan myös Alliance Defending Freedom International (ADF) -järjestön, joka on jälleen keräämässä varoja kansanedustaja Päivi Räsäselle (kd), jonka asiaa käsitellään piakkoin hovioikeudessa.