Avoin homovihamielisyys lisääntyy Euroopassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 20

Vuosikymmenien positiivinen kehitys hlbtq-asioissa on uhattuna. Liberaalit demokratiat ja avoimet yhteiskunnat ovat puolustusasemissa. Homo- ja transvihamielisyys lisääntyy. Uskonnolliset fundamentalistit ja äärioikeisto harjoittavat avointa vihaa.

Saksassa maanlaajuinen hlbtiq-järjestö LSVD piti suunnittelupäiviään viime viikonvaihteessa Kölnissä. Päivien yhteenvedossa todetaan, että kolmekymmentä vuotta kestänyt kamppailu mm. homoavioliittojen puolesta on tuottanut yhteiskunnassa varsin laajan hyväksynnän, mutta samaan aikaan homo- ja transvihamielisyys on lisääntymässä. Jatkuvasti kuullaan loukkauksista, syrjinnästä, pahoinpitelyistä ja avoimesta väkivallasta näitä vähemmistöryhmiä kohtaan. Osa hlbtiq-ihmisistä ei uskalla liikkua vapaasti ja se rajoittaa heidän yhteiskunnallisia oikeuksiaan. Keskeiset arvot: vapaus, tasa-arvo ja kunnioitus joudutaan yhä uudelleen ja uudelleen hankkimaan takaisin.

Homo- ja transvihamielisyys ei saksalaisen LSVD-järjestön mukaan lymyile vain joissain erityisryhmissä vaan keskellä yhteiskuntaa. Nuorten kaapistatulo muuttuu vaikeammaksi ja heterolta näyttävä kaksoiselämä on edelleen yleistä.

Lsvd:n laaja tavoiteohjelma (saksaksi)
https://www.lsvd.de/fileadmin/pics/Dokumente/Verbandstage/VT-2018/Menschenrechte__Vielfalt_und_Respekt._LSVD-Programm_2018.pdf

Eurooppalainen ”aito avioliitto -liike” haluaa homoseksuaalisuuden rangaistavaksi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Päivänvaloon on juuri tullut salainen koko Eurooppaa koskeva kristillis-fundamentalistisen liikkeen starategiapaperi. Liike on verkostoitunut yli koko Euroopan ja Suomessakin ovat käytössä samat logot ja iskulauseet.

Käsikirja, jonka nimenä on ”Eurooppalainen agenda” (koko nimi englanniksi: Restoring the national Order: An agenda for Europe) sisältää 130 sivua. Se on yhteenveto siitä, miten taistellaan hlbtiq-väestön, abortin kannattajien ja naisliikkeen poliittisia vaatimuksia vastaan. Joissakin maissa on jo viety läpi kristillis-fundamentalistien vaatimia asioita.

Käsikirja osoittaa, että liberaalin yhteiskunnan sisällä saavutetut uudistukset eivät ole vakaita. Niitä vastaan hyökätään, ja koko ajan on oltava valmiudessa puolustamaan omia oikeuksiaan. Kristillis-fundamentalisiset ja muut homovihamieliset ryhmät vaativat homoavioliittojen ja homojen adoptio-oikeuden poistamista. Samalla vaaditaan homoudesta ja homopropagandasta rangaistuksia. Ns. ”homolobbaamisen” mahdollisuuksia on rajoitettava. Kouluopetuksessa on palattava ”luonnollisten suhteiden” esittelyyn. Lopullisiin päämääriin kuuluvat käsikirjan mukaan täydellinen aborttikielto, avioerokielto, ehkäisypillerikielto ja keinohedelmöityskielto.

Euroopan laajuisesta yhteistyöstä fundamentalistisissa ryhmissä on tiedetty jo pitkään. Isä-äiti-lapset -logoja nähdään ympäri Eurooppaa. Saksankielisellä alueella tieto on täsmentynyt ”tavalliselle kansalle”, kun Arte-kanava lähetti maaliskuussa dokumentin abortin vastustajista. (”Elämän puolesta – abortin vastustajat etenemässä” U/T-painikkeella saksankielinen tekstitys, löytyy myös ranskaksi). Rahayhteyksiä mm. venäläisiin oligarkkeihin on löytynyt.


https://www.arte.tv/de/videos/075221-000-A/pro-life-abtreibungsgegner-auf-dem-vormarsch


Fundamentlistien käsikirja on nähty myös EU:ssa ja se on vauhdittanut meppejä ottamaan kantaa asiaan. Huhtikuussa 2018 EU:ssa on julkaistu yhteenvetoraportti ”Restoring the natural order”.

https://www.epfweb.org/sites/epfweb.org/files/rtno_epf_book_lores.pdf

EU-selonteosta käy ilmi, että fundamentalistien verkosto aloitti käsikirjansa valmistelun vuonna 2013. Tarkoituksena oli purkaa ihmisoikeussäädökset seksuaalisuuden ja lisääntymisen osalta. Siinä samassa menisivät myös homo- ja transoikeudet. Nimi ”Eurooppalainen agenda” on vatikaanin sponsoroima. Fundamentalistit ovat saaneet jo tuloksia mm. Puolan lainsäädäntöön vuonna 2016. Fundamentalistiverkosto toimii salaa ja ajaa ihmisoikeussäädösten kaatamista. Keskeisenä toimintamuotona on myös estää naisasialiikettä ja homoliikettä pääsemästä eurooppalaisiin institutioihin.

20 kommenttia

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaisuutta vastustavat voimat tosiaan ovat voimistaneet ääntään ja pyrkineet tiivistämään rivejään. Jälkimmäinen on tietysti ollut tavallaan välttämätöntä, kun rivinsä oikeasti ovat harvenemaan päin. Kaikupohja hlbti-vastaisuudelle on yhä hatarampi - ja äänen voimistaminen on sitten yritys vastata tuohon. Entistä harvalukuisemman joukon puheet ovat koventuneet ja esimerkiksi netin sosiaalisessa mediassa sen näkee.

Kun kotoinen Aito avioliitto -seurakunta ja uskonsisaruksensa niin meillä kuin muuallakin pyrkivät hlbti-vähemmistöjen asemaa vastaan olkiukkojen, keppihevosten ja virheellisten ennakkoluulojen avulla hyökkäämään, on hyvin tärkeää edistää asiallisen, tosiasioihin perustuvan tiedon saatavillaoloa. Ja on syytä pitää pää kylmänä.
"Uskonnolliset fundamentalistit ja äärioikeisto harjoittavat avointa vihaa."

Kyllä asialliseesti ja tosiasiana tuo "äärioikeistokin" sisältyy tuohon uskonnolliseen fundamentalismiin, sillä kyllä se äärioikeiston harrastama vihakin on uskonto-peräistä, ääri-fundamentalistis-kristillistä - tuollahan ne asiaansa perustelevatkin, "perinteisillä (kristillisillä" perhearvoilla".

Mielenkiintoista toki myös se, minkä kannan Seta ja HeSeta ottavat uskonnolliseen fundamentalismiin, jonka ideologiakirjassa yhä lukee tappotuomio miehen kanssa rakastelevalle miehelle, tuomio pitkähiuksisisille miehille, tuomio naisen kanssa rakastelevalle naiselle ...

Sillä krooninen ongelmahan noissa fundamentalismi-uskonnoissa on se että kun niiden vihapuhekirjoja ei uskonpuhdisteta laisinkaan, niin niissä pääsee kytemään vihapuheet vuosisadasta toiseen.

Ihmiseläimille on myös kroonista se, että muista ongelmista syntipukeiksi leimataan herkästi naiset ja seksuaalivähemmistöt, vaikka määräysvalta ongelmien aiheuttamiseen ja poistamiseenkin on lähinnä heteroseksuaalisesti suuntautuneilla miehillä.

mies-epäjumalat kannattaisi jo vihdoin kaataa palvonta-kuvatus-alustoiltaan.

Kommenttia muokattu: 25.04.2018 klo 15:37