Uganda: Seksuaali- ja sukupuoli­vähemmistöihin kuuluvaksi tunnustautumista suunnitellaan kriminalisoitavaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 20

Uganda valmistelee lakia, joka määräisi seksuaali- ja sukupuoli­vähemmistöihin tunnustautuvalle jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen.

Lakiesityksen käsittely aloitettiin uutistoimisto Reutersin mukaan torstaina. 

Nykyisin maassa samaa sukupuolta olevien välisistä seksuaalisista suhteista voidaan tuomita elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Käynnissä on ollut myös hankkeita kuolemanrangaistuksen säätämiseksi. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

20 kommenttia

Uganda !! Ihmettelen miksi olet olemassa valtiona ! Olemisesi pitäisi lailla kieltää...Kyllä Amnestyn jo pitäisi puuttua !! Jokaisella valtiolla pitäisi olla Ihmisoikeudet..Muillakin kuin kuin heteroilla ja lesboilla !!!!
Kuten historiasta, kansainvälisistä uutisista ja myös Ranneliikkeen uutisista tiedämme, Ugandan kristillis-armottoman tilanteen takanahan ovat pohjana 1800-luvulta viktoriaanisen siirtomaaemäntä-Britannian kovat homotuomiolait (tuollahan oli 1800-luvulla "sodomialaissakin" jopa kuolemantuomiokin).

Lisäksi jenkkiläläinen armoton evankelikaalisuus, ml. helluntailaisuus alkoivat jo etenkin 1900-luvun lopullakin agitoida hyvin julmia kristillisiä tuomioita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, niin Afrikassa kuin Euroopassakin (saivat vaikutettua mm. Liettuaan, Moldovaan ja muihinkin, kait Venäjälläkin). Noitten käsialaahan olivat Ugandaan ehdotuksen kuolemantuomiolaistakin 2000-luvun alkupuolella. Ja samat tahot vaikuttavat Nigeriassa ja muuallakin Afrikassakin.

Eivätkä viettomia ole meiltäkään homofobista lähetystyötä Afrikassakin tekevät kristilliset järjestöt. Harrastavathan nuo täälläkin kristillisen armottomuuden julistamista.

Muistutuksena pari, Ugandan huonon kehityksen taustoja valaisevaa kirjoitusta täällä Ranneliikkeessä.

https://ranneliike.net/nakokulmat/4160/amerikkalaiset-vihanlietsojat-ottivat-kohteekseen-afrikan

https://ranneliike.net/nakokulmat/10798/ugandan-homofobiakehitysta-on-valillisesti-tuettu-myos-suomesta