Singapore dekriminalisoi miesten väliset intiimit suhteet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Singaporen parlamentti kumosi miesten välisen seksin kieltävän lain. Parlamentin äänestyksessä 93 edustajaa oli lain kumoamisen kannalla ja kolme vastaan. 

Samalla kuitenkin vahvistettiin avioliiton määritelmä miehen ja naisen välisenä liittona. Käytännössä tämän arvioidaan vaikeuttavan myöhemmin samaa sukupuolta olevien avioliittojen edistämistä.

Miesten välisen seksin dekriminalisoinnista kertoi maan pääministeri Lee Hsien Loong elokuussa kansallispäivän juhlallisuuksien yhteydessä. Miesten välisten intiimien suhteiden laillistamista on Singaporessa suunniteltu useamman vuoden ajan. Erityisesti uskonnolliset instituutiot ovat olleet dekriminalisointia vastaan.

Miesten välisestä suuseksistä ja anaaliseksistä on rangaistu maksimissaan kahden vuoden vankeudella, perustuen Britannian siirtomaa-ajalta periytyvään rikoslain pykälään 377A. Naisten ja eri sukupuolta olevien välisen seksin osalta rangaistavuus poistettiin 2007. 

Miesten välisen seksin kieltävä lainsäädäntö on vaikeuttanut esimerkiksi hivin leviämisen vastaista työtä. Homosuhteiden rangaistavuuden ja hivin homouteen liittyvän leiman vuoksi monet eivät uskalla käydä testissä, riippumatta siitä ovatko nämä itse homoseksuaaleja vai eivät.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Singaporessa ei ole seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia syrjinnältä suojaavaa lainsäädäntöä.

Runsaan viiden miljoonan asukkaan kaupunkivaltio Singaporen tasavalta sijaitsee Kaakkois-Aasiassa. Singapore kuului Britannialle vuodesta 1819 lähtien. Toisessa maailmansodassa se oli Japanin miehittämä. Vuodesta 1963 se kuului Malesiaan, josta se itsenäistyi vuonna 1965. Nykyään Singapore on maailman toiseksi tiheimmin asuttu maa, ja se on alueen merkittävin satama- ja kauppakeskittymä. Kolmannes asukkaita on buddhalaisia, kristittyjä lähes viidennes, muslimeja 14 prosenttia, taolaisia kymmenen prosenttia ja hindulaisia viisi prosenttia.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!