Singapore dekriminalisoi miesten välisen seksin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Singaporessa miesten välinen seksi lakkaa olemasta laitonta. 

Miesten välisen seksin dekriminalisoinnista kertoi maan pääministeri Lee Hsien Loong sunnuntaina kansallispäivän juhlallisuuksien yhteydessä.

Pääministeri sanoi uskovansa muutoksen olevan oikein, ja että singaporelaisten enemmistö hyväksyy sen. Avioliitto säilyy hänen mukaansa  jatkossakin miehen ja naisen välisenä instituutiona.

Miesten välisestä suuseksistä ja anaaliseksistä on rangaistu maksimissaan kahden vuoden vankeudella, perustuen siirtomaa-ajalta periytyvään rikoslain pykälään 377A. Naisten ja eri sukupuolta olevien välisen seksin osalta rangaistavuus poistettiin 2007. 

Miesten välisten intiimien suhteiden laillistamista on Singaporessa suunniteltu muutaman vuoden ajan. Erityisesti uskonnolliset instituutiot ovat olleet dekriminalisointia vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Miesten välisen seksin kieltävä lainsäädäntö on vaikeuttanut esimerkiksi hivin leviämisen vastaista työtä. Homosuhteiden rangaistavuuden ja hivin homouteen liittyvän leiman vuoksi monet eivät uskalla käydä testissä, riippumatta siitä ovatko nämä itse homoseksuaaleja vai eivät.

Singaporessa ei ole seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia syrjinnältä suojaavaa lainsäädäntöä.

Runsaan viiden miljoonan asukkaan kaupunkivaltio Singaporen tasavalta sijaitsee Kaakkois-Aasiassa. Singapore kuului Britannialle vuodesta 1819 lähtien. Toisessa maailmansodassa se oli Japanin miehittämä. Vuodesta 1963 se kuului Malesiaan, josta se itsenäistyi vuonna 1965. Nykyään Singapore on maailman toiseksi tiheimmin asuttu maa, ja se on alueen merkittävin satama- ja kauppakeskittymä. Kolmannes asukkaita on buddhalaisia, kristittyjä lähes viidennes, muslimeja 14 prosenttia, taolaisia kymmenen prosenttia ja hindulaisia viisi prosenttia.

2 kommenttia

Vihdoinkin ! Toivottavasti muutkin maat jossa miestenvälinen seksi kiellettyä tekisivät pikaisesti saman...Ihme ettei YK tai Amnesty International ole vielä(kään) puuttuneet kyseiseen asiaan...Kyseessähän on vain eräs seksin muoto eräillä ihmisillä...Nyt YK ja Amnesty tositoimiin asian suhteen ettei kenenkään gaymiehen tarvitse elää pelossa tai joutua kivitetyksi tai vankilaan missään päin maailmaa seksuaalisuutensa takia...Hävetkää arabimaat+ muut konservatiiviset maat !!
Tuo Singaporen tuomiolaki oli tosiaankin ihan umpi-kristillistä Viktoriaanisen ajan Brittiläistä sodomia-tuomioperua. Britanniassahan oli kuolemantuomiokin tuosta vielä 1800-luvulla ja homotuomiolaki poistettiin Britanniassa vasta hitusen ennen Suomea.

Monissa Afrikan maissakin homotuomiolait ovat tuota samaa umpi-kristillistä Britti-siirtomaavaltaperua (Kenia, Uganda, Nigeria, Ghana, ... ) sekä myös Egyptin ja Irakin taannoiset tuomiolait nekin brittiperua, kun noihinkin 1900-luvun alkupuoliskon brittimiehitys sorvautti samanlaiset lait.

islam on sitten ottanut toki osin mallia juutalaisuuden ja kristinuskonnon vihoista sekin ja maa kuin maa, "muuten sitten Karthago on hävitettävä" tuppaa menemään "... homot ..." -versioksi.