Varsovan Pride 2007

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 22

Huomenna on Varsovan Priden paraati. Jos tulee tappeluita, se huomataan lehdistössä ja tv:ssä (Kymmenen uutisten kevennyksenä?). Jos ei ole yhteenottoja, siitä ei mainita suomalaissa lehdissä. Ulkomaisia osanottajia tulee olemaan paljon kaikkialta Euroopasta ja ehkä myös USAsta ja Kanadasta. Käymme katsomassa tapahtumia ja JuhaniV on ystävällisesti luvannut tuoda havainnot tänne keskustelupalstalle. Rähinöitä emme toivo, mutta Suomen lippu on mukana osoittamassa, että Euroopassa seurataan, mitä siellä tapahtuu. Ruotsalaisia on luultavasti myös paljon paikalla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

22 kommenttia

Varsovan pormestari Hanna Gronkiewicz Walz kertoi radiohaastatttelussa, ettei ole mitään syytä kieltää tasa-arvoparaatia. Hallitsevan puolueen ”puolalaisten perheiden liiton” nuorisojärjestö on vaatinut marssin kieltämistä. Pormestari snoi, että on tuore päätös ihmisoikeustuomioistuimesta, jonka mukaan vuoden 2005 kielto oli laiton. ja rikkoi perustuslakia. Pormestari sanoi , että marssi on osa taa-arvopäiviä, jotka alkoivat 12. toukokuuta. Tässä ei millään tavalla uhata moraalia.

Nuorisoliitto oli vaatinut marssin kieltämistä, koska se on ”uhka yleiselle moraalille”. Järjestön edusaja Krzysztof Bosak korosti, että miehen ja naisen muodostama perhe on perustuslain suojaama arvo.
(poland.pl)
Saksan pää-tv-uutisissa käsiteltiin illalla Puolan homo-opettajien asemaa. Opettajat eivät osallistu tänään tasa-arvoparaatiin, koska se olisi liian suuri riski homopropaganda-pykälän säätämisen takia.
---------------
24-vuotias opettaja Rafal kertoo lopettaneensa opettajan työn eteläpuolalaisessa Bielsko-Bia³assa. Koulussa oli niin vahva homovastainen mieliala, että hän ei sitä kestänyt. Oppilaat halusivat kesken opetuksen laulaa Village Peoplen YMCAa vain nähdäkseen, miten hän reagoi. Myös toiset opettajat ovat kiusanneet häntä. Historian opettaja oli opettanut, että pitää aina muistaa, että Sparta tuhoutui homoseksuaalisuuden takia. Kun Rafal oli eri mieltä, opettaja oli alkanut levittää tietoa, että Rafal on homojen ymmärtäjä ja yritti tehdä hänet naurunalaiseksi.

Rafl halusi katolis-knservatiivisessa ympäristössä kasvattaa nuoret vastuullisiksi. Mutta Puolan kouluissa homo on suojaton – oppilaana ja opettajana. Homo-oppilaita nöyryytetään kaiken aikaa. Jos opettaja yrittäää mennä väliin, hänen kimppuunsa käydään.

Homopropagandan kielto on alkanut. Kouluista häviävät mm. kaikki aids-esitteet. Jos rehtori ei toimi asiassa, seurauksena on rangaistus. Opetusministeri Giertychin mukaan myös opettajan kaapista ulos tulo on homopropagandaa.

Opetusministeri Giertych tarvitsee räväkkää ideologiaa, koska puolueen kannatusluvut ovat laskussa. Giertychin sijainen Wojciech Wierzejski käyttää erityisen kovaa kieltä. Hän varoittelee vanhempia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tämänpäiväinen paraati kuljetaan vahvan poliisimuurin suojassa. Giertychin nuoriso-osasto varoittelee väkivaltaisista yhteenotoista. Monet toivovat, että tasa-arvomarssi veisi Puolaa kohti eurooppalaisia arvoja, mutta Rafal sanoo, että viha on syvällä kansassa. EU pystyy vaikuttamaan hallituksen toimiin, mutta arjen koulupäivässä Brüssel ja Strasssburg ovat liian kaukana.
(Tagesschau, tv-uutiset)