Oslossa ammuskelu yökerhon edustalla - lauantain pride-kulkue peruttiin

  • Uutinen
  • Yleiset
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 16
Poliisi sulki alueen Oslon keskustassa ammuskelun jälkeen (kuva: Javad M. Parsa / AP / Lehtikuva)

Oslossa illanviettoalueella tapahtuneessa ammuskelussa kaksi on kuollut ja lähes 20 on saanut eriasteisia vammoja, osa vakavia. Ampuja on otettu kiinni.

Ammuskelu tapahtui yöllä yhden jälkeen Oslon keskustassa London Pub -baarin tuntumassa. Ammuskelut tapahtuivat London Pub -yökerhon lisäksi Herr Nilsen -jazzklubin ja pikaruokapaikan luona. Surmansa saaneet olivat Herr Nilsenin ulkopuolella. Tapahtumapaikan lähellä sijaitsee muitakin hlbt-vähemmistön suosimia baareja. Tekijä saatiin kiinni muutamaa minuuttia myöhemmin, kertoo VG. Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo tekijän olevan poliisille entuudestaan tuttu.

Poliisin mukaan tapahtumista on saatu muodostettua kuva silminnäkijähavaintojen perusteella. Poliisi kertoi aluksi, ettei tapausta ainakaan toistaiseksi tutkita terroritekona. Myöhemmin poliisi kuitenkin ilmoitti tutkivansa tapahtunutta terrorismina. Tekijöitä oletetaan olevan yksi. Hyökkääjällä oli poliisin mukaan kaksi asetta. Silminnäkijähavaintojen mukaan hyökkääjä saapui paikalle, otti laukustaan aseen ja alkoi ampua.

Oslon pride-tapahtuman oli määrä huipentua lauantaina pride-paraatiin, mutta pride-kulkue ja oheistapahtumat on poliisin suosituksesta peruttu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

16 kommenttia

Tuoreiden uutisten mukaan kyseessä on poliisille ennestään tuttu nelikymppinen mies, joka on pakolaisena Iranista muuttanut kurdi. Tekoa tutkitaan nyt mahdollisena terroritekona.
Norjan suojelupoliisin (PST) mukaan Oslon ampumisesta epäillyllä on kytköksiä ääri-islamistiseen verkostoon ja Norjassa on nostettu terrorismin uhkatasoa. Juuri ennen ampumista silminnäkijän mukaan terroristiksi epäilty huusi Allahu akbar.