Kymmenet katoliset papit kaapista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Toistasataa katolisen kirkon pappia ja virkailijaa Saksassa on kertonut homoseksuaalisuudestaan, ja he vedonneet kirkkoon, jotta se muuttaisi suhtautumistaan hlbti-kysymyksissä.

Asiasta kertoo Deutche Welle.

Runsas 120 henkilöä vaatii kaapistatulonsa yhteydessä Saksan roomalaiskatolista kirkkoa luopumaan "vanhentuneista opinkappaleista". Ryhmään kuuluu sekä entisiä että nykyisiä pappeja, opettajia, virkailijoita ja vapaaehtoistyöntekijöitä.

Verkossa julkaistussa asiaa koskevassa OutInChurch-vetoomuksessa kehotetaan katolista kirkkoa päivittämään hlbti-vähemmistöihin liittyviä käytäntöjään. Vaatimuksena on esimerkiksi mahdollisuus voida elää elämäänsä ilman pelkoa, päästä kaikenlaiseen toimintaan ja tehtäviin kirkossa, ilman syrjintää.

Pappien OutInChurch-vetoomus

Katolisen kirkon näkemyksen mukaan avioliitto kuuluu vain miehen ja naisen väliseen suhteeseen. Samaa sukupuolta olevien liitot taas eivät sen mukaan kuulu Jumalan suunnitelmaan. Katolisen kirkon virallisen opetuksen mukaan homoseksuaalisuus ei sinänsä ole syntiä, mutta homoseksuaaliset teot ovat. Samaa sukupuolta olevien suhteet nähdään katolisessa kirkossa "poikkeavana käyttäytymisenä" ja samaa sukupuolta olevien väliset seksuaaliset suhteet "itsessään häiriintyneenä".

Lokakuussa 2020 paavi Franciscus kertoi hyväksyvänsä samaa sukupuolta olevien parisuhteet ja kannattavansa parisuhdelainsäädäntöä. Avioliiton avaamista samaa sukupuolta oleville hän ei hyväksy. Katolisen kirkon johtaja käsitteli asiaa elokuvafestivaaleilla Roomassa ensi-iltansa saaneessa dokumenttielokuvassa Francesco. Katolisen kirkon konservatiivit kuitenkin ilmaisivat paavia tulkitun väärin, ja että paavin kommentti asiasta olisi irrotettu muusta asiayhteydestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Katolinen kirkko kuitenkin ilmoitti maaliskuussa 2021, ettei se siunaa samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Asiaa käsitelleen uskonopin kongregaation (CDF) mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat syntiä, eikä Jumala siunaa sitä. Kongregaatio valvoo kirkon "opin puhtautta". Paavi Franciscus on vahvistanut päätöksen.

Myöhemmin keväällä Saksan katolisen kirkon papit kuitenkin kapinoivat Vatikaania vastaan ja siunasivat samaa sukupuolta olevia pareja.
 

2 kommenttia

Eikö yksikään biseksuaali katolilainen pappi tai virkailija uskaltanut tulla kaapista ulos, vaan jäivätkö yhä sinne? Ja entä ne kaikki katolilaiset pedofiili-papit?
Ja entä ne hetero-mies-papit, joiden kiinnostuslistoilla lapsekkaat (ei vielä miehiset miehet) lapsukaiset ja nuoret ovat olleet useimmissa katolilaisuuden vaikutuspiirin maissa.
Mitä väliä on, mitä tuo kummallinen Paavi on mieltä? Niitten outo oppi, jonka seurauksena suojelevat edelleen lapsiin sekaantuneita pappeja- ja nimenomaan tämän vuoksi otetaan homot tähtäyspisteeksi. Se on vain harhautusliike. Mutta katolisen kirkon mädännäisyys, kuten Putinin kirkon on jo niin ilmiselvää ja kaiki sen tietävät, että tyhmä läski paavi ei ole vieläkään älynnyt tehdä u- käännöstä, ja menettävät nuoria. Näin käy joka puolella. Tämä vain kertoo, miten umpikiero paavi polo on, että siitä muistutukseksi hänelle voisi lähettää korkkiruuvin postissa.