Veera Toivonen Pieksämäeltä on vuoden sateenkaarinuori

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Pieksämäellä kesällä 2021 järjestetyllä pride-piknikillä oli puolensataa osallistujaa. Tapahtuman takana oli Veera Toivonen.

Setan nuorisotoimikunta nimesi 16-vuotiaan Veera Toivosen Pieksämäeltä vuoden sateenkaarinuoreksi.

Toivonen on vaikuttanut sekä Pieksämäen että Etelä-Savon maakunnallisessa nuorisovaltuustossa. Hän pitää myös sosiaalista mediaa paikkana vaikuttaa. 

Toivonen oli myös kesällä järjestetyn Pieksämäen ensimmäisen pride-tapahtuman takana. 

- Halusin tuoda sateenkaarisuutta esille Pieksämäellä, sillä Pieksämäellä sateenkaarinuoria tai muutenkaan sateenkaarisuutta ei ole ollut kunnolla esillä, Toivonen kertoo Setan verkkosivuilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Setan nuorisotoimikunta toteaa Toivosen tekevän paljon sateenkaarevien nuorien puolesta. Esiin nostetaan myös se, että hän jakaa sosiaalisessa mediassa aktiivisesti postauksia, jotka puolustavat ja esittelevät sateenkaarinuoria.

Toivonen peräänkuuluttaa muutsta ihmisen asenteeseen ja ajattelutapaan. Hänen mielestään kouluissa pitäisi alkaa opettaa enemmän eri seksuaalisuuksista ja sukupuolista. Lisäksi hän toivoo, että opettajat lopettaisivat nuorten sukupuolen ja seksuaalisuuden olettamisen.

Vuoden sateenkaarinuori -tunnustuksia myönnetty vuodesta 2015 lähtien

Vuoden sateenkaarinuori -tunnustus myönnetään ansioituneelle sateenkaarinuorelle kiitoksena jo tehdystä työstä sateenkaarinuorten parissa: sateenkaarinuorten oikeuksien aktiivisesta ajamisesta, sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämisestä, esimerkillisestä toiminnasta oman yhteisönsä sisällä ja ulkopuolella tai lhbti-ihmisten positiivisesta esiin tuomisesta yhteiskunnassa. Nuorisotoimikunta valitsi voittajan yleisön ehdotusten perusteella. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!