Norjan postin joulumainos kertoo joulupukin rakkaustarinasta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 1

Norjan posti on julkaissut mainosvideon, jossa kerrotaan kerrotaan Harryn ja joulupukin suhteesta.

Neljäminuuttisen lyhytelokuvan nimi on When Harry met Santa (suomeksi Kun Harry tapasi Joulupukin). Siinä kuvataan kaksikon kohtaamisia läpi vuosien: Harry odottaa joulupukkia, saa viettää viettää joulupukin kanssa pienen hetken, kunnes joulupukin on taas aika jatkaa matkaa.

Lopulta Harry lähettää joulupukille kirjeen, jossa tämä kertoo joululaulun sanoja mukaellen:  All I Want for Christmas Is You. Seuraavana jouluna joulupukki ratkaisee ajankäyttöön liittyvän ongelman ottamalla yhteyttä Norjan postiin, joka ottaa hoitaakseen lahjojen jakamisen - ja näin joulupukki saa aikaa viettää joulun Harryn kanssa. Video päättyy joulupukin ja Harryn suudelmaan.

Norjassa on tullut kuluneeksi 50 vuotta samaa sukupuolta olevien suhteiden dekriminalisoinnista. Pohjoismaista Tanskassa dekriminalisoitiin ensimmäisenä samaa sukupuolta olevien suhteet vuonna 1933. Sitä seurasivat Islanti 1940, Ruotsi 1944, Suomi 1971 ja viimeisenä Norja 1972 - jolloin Norja myös yhtenäisti suojaikärajan 16 ikävuoteen. Ruotsissa yhtenäistäminen tapahtui myös 1972, mutta muissa Pohjoismaissa myöhemmin.

Norjan postin Youtube-kanavalla katsottavissa oleva mainosvideo julkaistiin 19. marraskuuta ja siitä on myös lyhyemmät spottipituiset versiot. Sittemmin siitä on julkaistu myös maailmallakin huomiota saanut englanniksi tekstitetty versio, jota on ehditty katsoa jo satoja tuhansia kertoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Joulun alla julkaistavissa mainosvideoissa on viime vuosina nähty toisinaan seksuaalivähemmistöihin liittyviä teemoja.

Päivitys klo 18.58: lisätty tieto muiden Pohjoismaiden dekriminalisointien ajankohdista.

1 kommenttia

Suomessa tuo 50-vuotispäivä oli 1.2.2021.