Italian senaatti ei hyväksynyt viharikos-määritelmän laajentamista hlbti-vähemmistöihin kohdistuviin rikoksiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Italiassa katolisen kirkon läsnäolo on vahva, ja sillä on merkittävä vaikutus asenteisiin.

Italian senaatti hylkäsi parlamentin alahuoneen vuosi sitten hyväksymän lain, joka koventaisi rangaistuksia sellaisesta syrjinnästä ja väkivallanteoista, joissa perusteena on kohteen kuulumien seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön.

Nykyisin viharikosperuste koskee etniseen taustaan tai uskontoon kohdistuvia rikoksia.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuulumisen ohella vammaisuus oli otettu esityksessä rangaistuksen koventamisperusteeksi. Syrjintätapausten säännöllistä tilastointia edellytettiin nyt äänin 154-131 hylätyssä lakiesityksessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lakiesitystä vastustivat arvokonservatiivit sekä katolinen kirkko. Vatikaani julkaisi kesällä kannanoton, jossa se vastusti lakiuudistusta. Vatikaani esitti huolen siitä, että katolilaiset voisivat joutua oikeustoimien kohteeksi mielipiteidensä vuoksi.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaista asemaa edistävien toimijoiden eurooppalainen kattojärjestö ILGA Europe sijoittaa Italian vuosivertailussaan EU-maiden häntäpäähän hlbti-vähemmistöihin kuuluvien aseman suhteen. Italiassa järjestön asettamat kriteerit toteutuvat 22-prosenttisesti, kun ne esimerkiksi Suomessa toteutuvat 65-prosenttisesti. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!