Lil Nas X julkaisi Montero-nimisen ensialbuminsa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Lil Nas X saapumassa Metropolitan Museum of Art:issa New Yorkissa järjestettyyn Met Gaalaan 13.9. (kuva: Angela Weiss / AFP / Lehtikuva)

Musiikkikulttuurin uudistajaksikin kuvattu Lil Nas X on julkaissut ensialbuminsa.

Debyyttialbumi on nimeltään Montero. Siltä on jo aiemmin julkaistu musiikkivideoina esimerkiksi kappaleet Montero (Call Me By Your Name) ja vankilaympäristöön sijoittuva Industry Baby. Molemmista tuli nopeasti hittejä. Levyllä on mukana myös single That´s What I Want, jossa artisti rakastuu varattuun mieheen. Videot ovat visuaalisia - ja niillä nähdään vähäpukeisia miehiä.

Nyt 22-vuotias rap-artisti ja laulaja Lil Nas X (oik. Montero Lamar Hill) tuli kaapista kesällä 2019. Hänen ja Billy Ray Cyrusin kantrivaikutteinen hip hop -kappale Old Town Road oli noussut keväällä viikkokausiksi Billboard Hot 100 -listan kärkeen ja rikkonut ennätyksiä. Vuoden 2020 alussa hänet palkittiin Grammylla.

Keväällä 2021 Lil Nas X kohautti kengillä, joissa oli mukana ihmisverta - ja kenkävalmistaja Nike uhkasi artistia oikeustoimilla syyttämällä tekijänoikeusrikkomuksesta. Kenkäprojekti liittyi Lil Nas X:n maaliskuun lopussa julkaistuun kappaleeseen Montero, jonka musiikkivideolla räppäri esimerkiksi liukuu tankoa pitkin taivaasta helvettiin, tanssii Saatanan kanssa ja lopulta taittaa tämän niskan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!