Lil Nas X vuoden 2020 Grammy-gaalan voittajia

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Musiikkialan Grammy-palkinnot jaettiin 62. kerran.

Los Angelesissa on jaettu sunnuntai-iltana Grammy-palkinnot järjestyksessään 62. kerran. Tammikuun 2020 gaalassa palkittiin musiikkialalla syksystä 2018 kesään 2019 mainetta saaneita musiikintekijöitä ja näiden töitä.

Sekä parhaan musiikkivideon että parhaan pop-ryhmän esityksen Grammyn voitti Lil Nas X ja Billy Ray Cyrus kappaleella Old Town Road. Kaikkiaan Lil Nas X oli ehdolla kuudessa kategoriassa.

Virhe median upotuksessa.

Rap-artisti ja laulaja Lil Nas X (oik. Montero Lamar Hill), 20, tuli kaapista kesäkuun lopussa. Hänen ja Billy Ray Cyrusin kantrivaikutteinen hip hop -kappale Old Town Road oli noussut keväällä viikkokausiksi Billboard Hot 100 -listan kärkeen ja rikkoi ennätyksiä. Atlantassa vuonna 1999 syntyneen Lil Nas X:n musiikkigenret ovat hip hop ja country rap. Niin hip hopin kuin countrynkin piirissä asenteet ovat seksuaalisuuden suhteen olleet perinteisesti vanhoilliset; muuta kuin heteroseksuaalisuutta katsotaan alta kulmien.

Lil Nas X myös esitti Old Town Road -kappaleensa gaalassa Billy Ray Cyrusin kanssa.

- Hän kertoi maailmalle olevansa homo, ja yhdessä yössä hänestä tuli sadoille nuorille ympäri maailmaa esikuva ja roolimalli, sanoi Ellen DeGeneres, joka juonsi Lil Nas X:n sisään.

Eniten Grammy-ehdokkuuksia - kahdeksan - nimiinsä saanut Lizzo sai parhaan pop-sooloesityksen Grammyn Truth Hurts -kappaleestaan, parhaan perinteisen R&B-esityksen palkinnon kappaleesta Jerome sekä parhaan Urban Contemporary -albumin palkinnon Cuz I Love You (Deluxe) -levystään. Lizzo, oikealta nimeltään Melissa Jefferson, on puhunut esimerkiksi kehopositiivisuudesta ja hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuudesta. Hän on kertonut, ettei halua kategorisoida sukupuoltaan tai seksuaalisuuttaan.

Virhe median upotuksessa.

Myös Lady Gaga on Grammy-voittajia: A Star Is Born voitti parhaan Soundtrack-levyn palkinnon ja elokuvassa soinut I'll Never Love Again voitti parhaan kappaleen palkinnon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Parhaan äänitteen ja kappaleen palkinnot voitti Billie Eilish kappaleellaan Bad Guy, ja samoin hän voitti parhaan albumin palkinnon levyllään When We All Fall Asleep, Where DO We Go?. Lisäksi hänet palkittiin vuoden tulokkaana. Kaikki yhdysvaltalaisen musiikkiammattilaisten Recording Academy -yhdistyksen jakamat Grammy-voittajat ovat Grammy-gaalan verkkosivuilla grammy.com. Kuvia Alicia Keysin juontamasta gaalasta on esimerkiksi Instagramissa.

Grammy-gaalan ohjelmisto oli vahvasti omistettu aiemmin sunnuntaina helikopterionnettomuudessa kuolleelle koripallolegenda Kobe Bryantille.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!