Saksassa liikkeellä tyrmäystippoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Berliinin väkivaltapuhelin Maneo varoittelee tyrmäystipoista, joista on saatu yhä enemmän vihjeitä, Ne vievät tuntien ajaksi tajun. On tiedossa jo useita tapauksia. Muutama kuukausi sitten esim. yksi 41-vuotias homomies soitti väkivaltapuhelimeen ja kertoi, että hänen tililtään vietiin 900 euroa. Hän on varma, että kaksi nuorta miestä, jotka hän kutsui kotiinsa, ovat teon takana. Luultavasti taju lähti tyrmäystipoilla. Samanlaisia tapauksia on useita. Tilanteisiin on liittynyt myös väkivaltaa.

Maneon sivuilla on kolme tapausselostetta. Tyrmäystipoista on nyt laadittu infolehtinen.
http://www.maneo.de/news/maneo-news.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Tyrmäystipathan ei ole mitenkään uusi juttu - täällä Suomessakaan. Ihmisiä on ryöstelty esimerkiksi baareissa siten, että lasiin on ohimennen lisätty jotain sinne kuulumatonta. Esimerkiksi Berliinissä siirtolaistaustaiset miehet eivät aina ilmaannu homobaareihin lihan riemu mielessään, vaan paremminkin lompakko. Uskoakseni edellisreissulla saimme seuraksemme juuri tällaisilla asioilla liikkuvan parivaljakon eräässä homobaarissa, mutta hankkiuduimme näistä eroon vaihtamalla liukkaasti baaria - ja varmistimme ettei meitä seurata. Sekava uhri on helppo saada luopumaan esim. omaisuudestaan. Ei kannata koskaan jättää juomaansa valvomatta. Eikä lähteä ihan kenen tahansa mukaan.
Suomessa ensimmäinen tyrmäystippa-aalto oli jo 80-/90-lukujen vaihteessa. Tuolloin ravintoloitsijat ja vahtimestarit pistivät tapahtumia mielellään holtittomien pohjien piikkiin eikä asiaan aina suhtauduttu täydellä vakavuudella, vaikka poliisikin asiasta lehdistössä varoitteli. Sittemmin noita tyrmäystippatapauksia on aina hetkittäin tullut vastaan uusina "aaltoina".

Herkussa olen pistänyt merkille asialliset viestit, joissa selkeästi neuvotaan olemaan jättämättä lasia valvomatta tai tuntemattoman vahdittavaksi.

Omaan lasiini olen tippoja saanut 80-luvulla Saksassa ja 2000 alussa Helsingissä. Pääni on rakennettu umpiluusta eikä "normaali" määrä tyrmäystippoja vielä pahemmin heilauta. Helsingissä tempun tehneille kaveruksille tuli kiire poistua baarista, kun huomasivat, ettei tipoilla ollutkaan toivottua tehoa.

Omaa lasiani en enää jätä kuin sellaisten kavereiden silmien alle, joiden tiedän varmuudella myös vahtivan sitä.