Saksassa liikkeellä tyrmäystippoja (juttukommentit)

Tyrmäystipathan ei ole mitenkään uusi juttu - täällä Suomessakaan. Ihmisiä on ryöstelty esimerkiksi baareissa siten, että lasiin on ohimennen lisätty jotain sinne kuulumatonta. Esimerkiksi Berliinissä siirtolaistaustaiset miehet eivät aina ilmaannu homobaareihin lihan riemu mielessään, vaan paremminkin lompakko. Uskoakseni edellisreissulla saimme seuraksemme juuri tällaisilla asioilla liikkuvan parivaljakon eräässä homobaarissa, mutta hankkiuduimme näistä eroon vaihtamalla liukkaasti baaria - ja varmistimme ettei meitä seurata. Sekava uhri on helppo saada luopumaan esim. omaisuudestaan. Ei kannata koskaan jättää juomaansa valvomatta. Eikä lähteä ihan kenen tahansa mukaan.
  • 2 / 3
  • Irokeesi
  • 5.12.2007 12:21
Suomessa ensimmäinen tyrmäystippa-aalto oli jo 80-/90-lukujen vaihteessa. Tuolloin ravintoloitsijat ja vahtimestarit pistivät tapahtumia mielellään holtittomien pohjien piikkiin eikä asiaan aina suhtauduttu täydellä vakavuudella, vaikka poliisikin asiasta lehdistössä varoitteli. Sittemmin noita tyrmäystippatapauksia on aina hetkittäin tullut vastaan uusina "aaltoina".

Herkussa olen pistänyt merkille asialliset viestit, joissa selkeästi neuvotaan olemaan jättämättä lasia valvomatta tai tuntemattoman vahdittavaksi.

Omaan lasiini olen tippoja saanut 80-luvulla Saksassa ja 2000 alussa Helsingissä. Pääni on rakennettu umpiluusta eikä "normaali" määrä tyrmäystippoja vielä pahemmin heilauta. Helsingissä tempun tehneille kaveruksille tuli kiire poistua baarista, kun huomasivat, ettei tipoilla ollutkaan toivottua tehoa.

Omaa lasiani en enää jätä kuin sellaisten kavereiden silmien alle, joiden tiedän varmuudella myös vahtivan sitä.
  • 3 / 3
  • vaeltaja2006
  • 19.12.2007 9:24
Kölnissä 39-vuotias mies muistaa, että he olivat sängyssä. Kun hän sitten heräsi, hänet oli sidottu sänkyyn kiinni. Kaikki alkoi kölniläisestä gaysaunasta. Sieltä lähdettiin uhrin asuntoon. Vieras alkoi uhkailla. Isäntä kuitenkin tuupertui 24 tunniksi saatuaan tyrmäystippoja. Pankkikortti oli kadonnut ja samalla tunnusluku, joka oli eri lappusella. Ryöstäjä oli päässyt valvontakameroiden kuviin, kun hän kävi automaatilla.

Edellisellä viikolla oli ollut pari samanlaista tapausta. 43-vuotias huusi apua huoneistossaan. Mies oli sidottuna eteisessä. Vieras oli esittäytynyt "Danieliksi Equadorista". Pankkikortti ja salanumero olivat kadonneet. Ryöstäjä oli uhannut tappaa uhrinsa.

Syyllinen on saatu kiinni: 27-vuotias marokkolaismies käytti tyrmäystippoja ja lopuksi ryösti uhrinsa. Mies on ollut aktiivinen muissakin kaupungeissa. Sveitsissä hänestä julkaistiin kansainvälinen pidätysmääräys. Berliinissä odottaa kahden vuoden vankeus ryöstöjen takia. Perjantaina mies oli sopinut tapaamisesta Essenissä ja poliisi nappasi hänet. Hänen jäljilleen oli päästy, kun hän oli maininnut jollekin uhrilleen kännykkänumeronsa. Kun hän puhelimitse sopi Essenin tapaamisen, poliisi iski.

(Kölnische Rundschau)