Moldavian pride

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 5

Moldavian pääkaupungissa Chiasinaussa on jo kolmantena peräkkäisenä vuonna kielletty pride-paraati. Tieto tuli keskiviikkona. Moldavian korkein oikeus päätti helmikuussa, että sellainen kielto on Eurooppa-konvention vastainen. Siitä huolimatta taas kiellettiin.

Ruotsalainen Maria Carlshamre nosti asian esiin Europarlamentin Moldavia-valtuuskunnassa.

Priden pitäisi olla 27.-29. huhtikuuta eli parin viikon päästä. Pridejärjestäjä GenderDoc-M valittaa päätöksestäja uskoo, että on mahdollisuuksia, että valitus menee läpi ja pridemarssi sallitaan.
Tapahtuman ohjelma:
http://www.gay.md/eng/content.php?sid=8=

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

Lontoon pormestari Ken Livingstone soitti tänään Chisinaun kaupunginvaltustoon, ja vetosi, että Pride on sallittava. Korkein oikeus on pitänyt paraatikieltoja laittomina, mutta edelleen marssi kielletään. Livingstone tuomitsi tällaiset kiellot, jotka rajoittavat kansalaisten oikeuksia. Ei voida hyväksyä, että anti-gay-mielenosoittajien aggression uhka johtaa HLBT-tapahtumien kieltämiseen. Moldovan viranomaisilla ja poliislla on vastuu suojella kansalaisiaan tällaisia uhkia vastaan.
(UkGayNews)
Anteeksi pilkun viilaaminen, mutta Moldavia on kyllä Moldova. Kuitenkin oleelista tietoa tällaisissa uutisissa tuo oikea nimi valtiolle.