Saksassa näyttelijöiden joukkokaapistatulo - vaatimus moninaisuuden paremmasta huomioimisesta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Saksassa 185 näyttelijää ja televisioesiintyjää kertoi kuuluvansa seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön Süddeutsche Zeitung -lehden perjantailiitteessä julkaistussa manifestissa. 

Nimensä julkaisseet toteavat haluavansa elää ilman pelkoa seuraamuksista työelämässään, jos elävät yksityiselämäänsä avoimesti. Samalla he vaativat moninaisuuden parempaa näkyvyyttä. Näyttelijät kertovat lehden haastattelussa esimerkiksi tapauksista, joissa on annettu ymmärtää, että kaapistatulo haittaisi tulevia työmahdollisuuksia. 

Osa manifestin allekirjoittaneista on jo aiemmin kertonut kuulumisestaan seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön.

Vuonna 1945 perustetulla Süddeutsche Zeitung -lehdellä on runsas miljoona lukijaa. Lehden kotipaikka on Baijerin Münchenissä, mutta sillä on lukijoita ympäri Saksaa.

Myös muualla maailmassa ja Suomessakin on keskusteltu moninaisuuden esilläolosta elokuvissa ja televisiosarjoissa. Suomessa syksyllä 2020 julkaistun selvityksen mukaan seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus tulee suomalaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa esiin niukasti. Elokuva-alan merkittävimpinä palkintoina pidettyjen Oscarien saamisen kriteereihin puolestaan on tulossa vaatimus moninaisuuden paremmasta huomioimisesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!