Eduskunnan hlbti-verkosto vaatii translakiuudistuksen edistämistä ja alaikäisten aseman uudelleenarviointia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Eduskunnan hlbti-verkosto kiirehtii translain uudistamista.

Lauantaina 12.9. julkaistussa tiedotteessa todetaan tärkeäksi, ettei uudistuksessa sivuuteta mahdollisuutta parantaa sateenkaarilasten ja -nuorten asemaa. Verkoston mukaan myös alaikäisen tulisi saada mahdollisuus muuttaa henkilötunnuksensa ja muut henkilötietonsa vastaamaan omaa sukupuoltaan.

Eduskunnan hlbti-verkoston tiedotteessa kannetaan huolta siitä, ettei translain uudistus viivästy edelleen koronaviruspandemian vastaisten toimien jalkoihin. Toistaiseksi uudistukseen liittyvä työ ei ole edenneyt pykälätasolle asti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Heinäkuussa perhe- ja peruspaveluministeri Krista Kiuru (sdp) vastasi kanesanedustaja Verkonika Honkasalon (vas) kirjalliseen kysymykseen translakiuudistuksen aikataulusta. Vastauksen mukaan koronaviruspandemia on vaikuttanut sosiaali- ja terveysministeriön työhmän aikatauluun, jonka vuoksi hallitusohjelmassa olevaa translain uudistushanke on ollut pysähdyksissä sen jälkeen kun valmistelutyöryhmän raportti julkaistiin helmikuussa.

Eduskunnan hlbti-verkoston kannanoton allekirjoittajat ovat sen puheenjohtaja Bella Forsgrén (vihr) sekä varapuheenjohtajat Jaana Pelkonen (kok) ja Jussi Saramo (vas).

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!