IS: Tubettaja joutui uhkaavaan tilanteeseen kauppareissun yhteydessä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Tunnettua kauneusvideoblogia pitävä Henny Harjusola joutui hänelle aiemmin tuntemattomien miesten häirinnän kohteeksi Espoon Kivenlahdessa, kertoo Ilta-Sanomat

Harjusola on kertonut Ilta-Sanomille häirinnän tapahtuneen sen jälkeen, kun hän haki kaupasta pakettia. Hänen tullessaan ystävänsä kanssa ulos kaupasta kaksi miestä oli odottamassa ulkopuolella ja nämä alkoivat kuvata sekä solvata häntä. Tilanteeseen liittyy myös sylkemistä, haistattelua ja keskisormen näyttämistä.

Miehet olivat jakaneet kuvaamansa videot YouTubessa, ja tätä kautta miesten henkilöllisyys saatiin nopeasti selville. Harjusola kertoo aikovansa tehdä rikosilmoituksen sukupuoleen perustuvasta häirinnästä. Harjusola ei ole kommentoinut tapausta omissa kanavissaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Harjusola on kertonut julkisuudessa sukupuolenkorjausprosessistaan, ja ottaa Ilta-Sanomien jutussa esiin transfobian yleisyyden. Hän toteaa uhkaavien tilanteiden ja herjausten olevan arkipäivää sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Useimmiten kyse on lähinnä huutelusta.

Virhe median upotuksessa.

Harjusolan vuonna 2016 perustamaansa kauneusasioihin keskittyvää YouTube kanavaa tilaa saatatuhatta käyttäjää ja hänen Instagram-tilillään on kymmeniätuhansia seuraajia. Näiden lisäksi hän tekee töitä kampaajana.

Keväällä 2017 HSL:n lipuntarkastajat eivät uskoneet, että matkakortti oli Harjusolan oma, vaan hän joutui lipuntarkastajien vaatimuksesta esittämään henkilöllisyystodistuksensa. Kesällä 2017 Seta palkitsi Harjusolan Asiallisen tiedon omena -tunnustuksella. Perustelun mukaan Harjusolan kohtaaman sukupuoleltaan moninaisille ihmisille tavanomaisen epäkunnioittavan kohtelun myötä hän kertoi asiasta julkisesti ja tästä aiheutuneen tapahtumaketjun johdosta HSL (Helsingin seudun liikenne) lupasi parantaa tapaansa palvella sukupuoleltaan moninaisten ihmisiä. Harjusola on esimerkki siitä, miten jokaisen on mahdollista vaikuttaa nykyaikaisin keinoin viestimällä sosiaalisessa mediassa.

Henny Harjusola pitää kauneusasioihin keskittyvää videoblogia Youtubessa (kuvakaappaus)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!