Saksa: Siunaus vei viran

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Limburgin (Saksa) hiippakunnan katolinen piispa otti pois viran dekaanilta, joka oli siunannut homoparin. Piispan mukaan luottamussuhde meni tämän siunaamisen vuoksi. Katolisen opin mukaan homosuhteen siunaaminen ei ole mahdollista. Piispa sanoi, että jokaisen uskovan on noustava homoliittojen laillistamista vastaan.

Dekaani Peter Kollas on 55-vuotias. Hän on ollut hiippakunnassa palveluksessa vuodesta 1996 lähtien. Hiippakunnan tiedottajan mukaan hän on ollut arvostettu sielunpaimen. Siunattu pari oli ennen siunausta käynyt avioliittotoimistossa vihkiseremoniassa. Siunaus tapahtui Wetzlarin tuomiokirkossa. Läsnä oli n. 150 ihmistä.

Kollars menetti dekaanin viran, mutta hänen virkansa pappina jatkuu.
http://www.fr-online.de/frankfurt_und_hessen/nachrichten/hessen/?em_cnt=1579558

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

Homopari on järkyttynyt. Heidän liittonsa siunaamisen vuoksi pappi menetti virkansa.
Kuva
http://www.sueddeutsche.de/panorama/138/307093/text/

Sen piti olla vain kaunis juhlahetki. Ensin vihkiminen vanhalla raatihuoneella ja sitten siunaaminen tuomiokirkossa. Kirkko on monien uskontokuntien yhteinen kirkko.Kuoro lauloi Amazing Grace, rukouksessa pyydettiin suvaitsevaisuutta. Parina oli 46-vuotias Jürgen Erbach (46) ja Kristof Heil (43). Jürgen kertoo, että he ovat eläneet yhdessä 20 vuotta. Jürgen on Holzmindenin korkeakoulun professori ja "säännöllinen evankelinen kirkossakävijä". Hänen elämänkumppaninsa on katolinen.

He ovat vahvasti mukana pikkukaupungin arkielämässä. Jürgen on ollut kehittämässä yhteistyöprojektia kaupunkilaisten, yritysten ja korkekakoulujen välillä. Ja nyt katolinen kirkko ilmoittaa, että suurempien vahinkojen välttämiseksi pappi menettää virkansa.

Ylipormestari sanoo, ettei hänen korviinsa ole tullut mitään erityistä kaupunkilaisten paheksumisaaltoa. Pari vastalausetta on ollut, ja nekin nimettöminä viittaavat äärioikeistoon. Myös vihkipari on saanut positiivista palautetta. Heidän vieraskirjaansa on kirjoitettu: Upeaa, olemme ylpeitä teistä, pojat.