Saksa: Siunaus vei viran (juttukommentit)

 • 1 / 5
 • vaeltaja2006
 • 21.8.2008 16:11
Homopari on järkyttynyt. Heidän liittonsa siunaamisen vuoksi pappi menetti virkansa.
Kuva
http://www.sueddeutsche.de/panorama/138/307093/text/

Sen piti olla vain kaunis juhlahetki. Ensin vihkiminen vanhalla raatihuoneella ja sitten siunaaminen tuomiokirkossa. Kirkko on monien uskontokuntien yhteinen kirkko.Kuoro lauloi Amazing Grace, rukouksessa pyydettiin suvaitsevaisuutta. Parina oli 46-vuotias Jürgen Erbach (46) ja Kristof Heil (43). Jürgen kertoo, että he ovat eläneet yhdessä 20 vuotta. Jürgen on Holzmindenin korkeakoulun professori ja "säännöllinen evankelinen kirkossakävijä". Hänen elämänkumppaninsa on katolinen.

He ovat vahvasti mukana pikkukaupungin arkielämässä. Jürgen on ollut kehittämässä yhteistyöprojektia kaupunkilaisten, yritysten ja korkekakoulujen välillä. Ja nyt katolinen kirkko ilmoittaa, että suurempien vahinkojen välttämiseksi pappi menettää virkansa.

Ylipormestari sanoo, ettei hänen korviinsa ole tullut mitään erityistä kaupunkilaisten paheksumisaaltoa. Pari vastalausetta on ollut, ja nekin nimettöminä viittaavat äärioikeistoon. Myös vihkipari on saanut positiivista palautetta. Heidän vieraskirjaansa on kirjoitettu: Upeaa, olemme ylpeitä teistä, pojat.
 • 3 / 5
 • vaeltaja2006
 • 21.8.2008 19:43
"Pojat" arvasivat, että heidän suhteensa siunaaminen herättää huomiota ,mutta oli yllätys, että se oli näin valtavaa. Pieni ilmoitus paikallislehdessä. Ei uutistoimistojen haastatteluja, ei tv:ssä, ei kutsuja talkshow-ohjelmiiin. Mutta nyt he ovat huomion keskipisteenä.

Piispan reaktio on ollut heille suuri pettymys. Mutta kirkosta he eivät lähde. Päinvastoin, nyt katolinen kirkko pitää saada silmätysten homo-teeman kanssa. Kirkon on avauduttava. Limburg oli tähän saakka yksi liberaaleimmista katolisista hiippakunnista. Eikä ainoastaan sen takia, että siellä oli Franz Kamphaus, joka riiteli vatikaanin kanssa abortista.

Limburg on lähellä Frankfurtia. Toisen maailmansodan jälkeen siellä oli suurkaupungin katolisuutta, joka oli avointa. Puhuttiin jopa Limburgin tyylistä eli tartuttiin ajan ongelmiin.

Nyt on suunta muuttunut. Hiippakunnan virallisista lausunnoista voisi tulkita, että homous on edelleen sairaus, koska siellä mietitään, olisiko homoille sopivia sielunhoidon muotoja. Mutta viime perjantaina siunattu pari vakuuttaa, etteivät he ole sairaita. He ovat kaupungissa arvostettuja ja ammatissaan menestyneitä. On kesämökki ja kaksi koiraa: Max ja Moritz. Toinen on kiinteistöalalla ja toinen on professori. He ovat tutuustuneet 20 vuotta sitten opiskeluaikananaan Aachenissa. Nyt he asuvat Wetzlarissa, jossa on 50 000 asukasta. Erbach toimii kaupunginsuuunnittelulautakunnassa ja haluaa kaupungista turisti- ja lapsiystävällisen. Hääjuhlissa oli 200 vierasta, heidän joukossaan pormestari.

http://www.fr-online.de/top_news/1580654_Trauung-von-Schwulen-loest-Wirbel-aus.html
 • 4 / 5
 • Public eye
 • 21.8.2008 21:02
vaeltaja2006 kirjoitti: "On kesämökki ja kaksi koiraa: Max ja Moritz. Toinen on kiinteistöalalla ja toinen on professori."

Anteeksi mutta en voinut vastustaa, mielleyhtymä onnellisesta perheyhteisöstä oli niin riemukas :D

Kiitos ahkerasta uutisoinnista ja näistä iloisemmistakin hetkistä, vaikka tähänkin perhejuhlaan liittyy tietysti oma ikävä puolensa kalkkeutuneiden kirkkoisien vuoksi.
 • 5 / 5
 • vaeltaja2006
 • 25.8.2008 20:57
Miksi dekaani lähti toteuttamaan homoparin toivomusta saada siunaus? Sitä nyt kysellään. Dekaani Peter Kollasin motiiveja mietitään, koska hän on kuitenkin kokenut ammatissaan. Hiippakunnan kaksi korkea-arvoista edustajaa haluaa keskustella dekaanin kanssa.

Vihityn ja siunatun parin vanhempi osapuoli Erbach kertoo, että kautta maan on tullut paljon yhteydenottoja. Hän sanoo, että homot eivät ole mitään katakombi-kristittyjä, joita piilotellaan kuin entisessä Rooman imperiumissa ja joiden häkin ulkopuolella on kyltti: Ei saa ruokkia eikä siunata.

Hiippakunnassa ymmärretään erottamispäätöstä. Vedotaan esim. hääparin kutsukirjeeseen, jossa mainitaan hääseremoniasta eikä siunaamisesta. Myös Frankfurtin kaupunkidekaani pitää erottamispäätöstä oikeana. Hän ymmärtää kuitenkin siunauksen antaneen papin vaikean tilanteen. Oli homopari, joka oli kutsunut 200 vierasta ja etummaisena oli pormestari. Yritä siinä sitten kieltäytyä siunaamasta.

(FR-online)