Kauppalehti käsittelee Helsingin sateenkaariyökerhojen tilannetta - Hercules joutui kavalluksen uhriksi

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren

Kauppalehti käsittelee jutussaan Helsingin sateenkaariyökerhojen tilannetta ja talouslukuja, kysymällä selviytyykö Helsingin sateenkaariyöelämä myöös koronan taloudellisesta paineesta.

Herculeksen ja Mann's Streetin omistavan Moek Tradingin liikevaihto on lehden mukaan laskenut. Helmikuussa 2019 päättyneen tilikauden aikana liikevaihto oli laskenut 6,5 prosentilla 1,5 miljoonaan euroon. Edellisellä tilikaudella pudotusta oli 19,1 prosenttia. Kauppalehden mukaan nettotulos painui viimevuotisessa tuloslaskelmassa 83 000 euroa tappiolle.

Toimitusjohtaja Erkki Koski kertoo lehdelle vaikeasta vuodesta, johon kuuluu hänen oma sairastumisensa, vilpillisen henkilön palkkaaminen ja tappiota aiheuttanut hinnoitteluvirhe. Lisäksi keväällä 2019 Hercules oli kaksi kuukautta suljettuna vesivahingon vuoksi.

- Minulla oli aivoinfarkti ja yhtiökumppanini palkkasi henkilön hoitamaan ravintoloitamme, mutta hän oli rikollinen ja kavalsi sieltä lähes 62 000 euroa, sanoo Koski.

Kauppalehti kertoo nähneensä ravintolatoimenjohtajan saaman tuomion törkeästä kavalluksesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kesäterassilla puolestaan oli käynyt hinnoitteluvirhe, jossa kuohuviiniä myytiin useita euroja alle ostohinnan. Koski kertoo heinäkuun ja kesäkuun olleen siksi kummeniä tuhansia euroja miinuksella.

Seuraavasta tilikaudesta odotetaan positiivisempaa. Koronavirus haittaa puolestaan parhaillaan liiketoimintaa. Kosken mukaan Hercules on avaamassa ovensa jälleen 15. heinäkuuta.

Kauppalehti käsittelee myös ovensa meluongelman vuoksi Mannerheimintiellä sulkeneen DTM-yökerhon omistavan Äkä Oy:n tilannetta, jonka liikevaihto laski 6,9 prosentilla 1,7 miljoonaan euroon. Tulos heikkeni edellisestä tilikaudesta 61,9 prosentilla 71 000 euroon. Nettotulos putosi 147 000 eurosta 45 000 euroon. Liikevaihto oli laskenut vuodesta 2013 lukien, mutta syyskuussa 2017 päättyneen tilikauden aikana suunta kääntyi ylöspäin.

Maaliskuusta lähtien koronaviruspandemian vuoksi kiinni olleen ja nyt kokonaan sulkeutuneen Mannerheimintien DTM:n tavarat on nyt viety varastoon, ja juoksevat kulut on saatu keskeytettyä. Ravintolapäällikkö Tomi Häkkinen kertoo lehdelle, että olosuhteisiin nähden tilanne on hyvä. Parhaillaan etsitään rauhassa uutta tilaa, jossa toimintaa voisi jatkaa, kunhan koronatilanne sen kunnolla sallii. Häkkinen kertoo DTM:n saaneen yhteydenottoja uusien tilojen tarjoajilta. Häkkinen toivoo, että löytyisi sellainen paikka, jossa yökerhon tuomaa elämää kunnioitetaan ja arvostetaan. Hänen mukaansa yökerhokulttuurin arvostus hiipuu, ja yöelämän merkitys kulttuurin osana usein unohdetaan.

Seuranhaun siirtyminen yhä enemmän verkkopalveluihin on vähentänyt yöelämän merkitystä parinhaussa, ja yleisen asenneilmapiirin muuttuminen hyväksyvämmäksi puoletaan on antanut hlbti-vähemmistöihin kuuluville enemmän tilaa olla oma itsensä myös muualla kuin erityisesti vähemmistöille suunnatuissa paikoissa.

Ovensa sulkeneen Mannerheimintien DTM:n käsittelyä jatketaan Helsingin Sanoemin Nyt-liitteessä. Jutussa ääniteknikko Miikka Vallinheimo toivoo, että uusi DTM olisi nykyisen sokkelon asemesta hallimainen, johon olisi helppo rakentaa. Rebels-klubia DTM:ssä pyörittänyt Mr.A eli Antti Eho puolestaan toivoo, että jatkossakin Helsingissä "on edes yksi pieni tasku, missä me marginaaliin kuuluvat voidaan juhlia rauhassa, ilman katseita, turvallisesti ja yhdessä".

Kauppalehden juttuun haastateltu Seta ry:n puheenjohtaja Sakris Kupila puolestaan toteaa kohtaamispaikkojen olevan tärkeitä sateenkaarihteisölle, sillä yöelämässä hlbti-vähemmistöihin kuuluvat saattavat kohdata vähemmistökielteisiä asenteita, ja nimenomaan vähemmistöille suunnatut paikat tuntuvat monille turvallisemmilta.Maininnan sateenkaaripainotteisina paikkoina saavat Kauppalehdesä myös Bulevardilla sijaitseva Room BLVD ja Kallion Karhupuistossa sijaitseva Bear Park Cafe.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!