Päivi Räsänen Ylelle: HBTQ-yhteisö yrittää tahallaan leimata kristilliseen vakaumukseen perustuvat käsitykset vihapuheeksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 11
Päivi Räsänen (kuva: Vaeltaja2006)

Poliisitutkinnassa oleva kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) saa Ylen mukaan oikeudellista apua yhdysvaltalaiselta Alliance Defending Freedom (ADF) -verkostolta, jonka ihmisoikeusjärjestö Southern Poverty Law Center (SPLC) on määritellyt hlbtiq-vihajärjestöksi.

Räsäsen epäillään syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Räsänen arvioi joutuvansa turvautumaan juristien apuun, mikäli häntä vastaan nostetaan syyte.

Valtakunnansyyttäjä päätti marraskuussa 2019, että Suomen Luther-säätiön vuonna 2004 julkaisemasta Päivi Räsäsen tekstistä "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi" on käynnistettävä esitutkinta. Jo aiemmin poliisi oli aloittanut tutkinnan Räsäsen Helsinki Pride 2020 -tapahtuman alla sosiaalisessa mediassa julkaisemien kirjoitusten vuoksi. Marraskuussa 2019 pidetyssä kuulustelussa hänellä oli mukanaan Raamattu.

Räsänen kertoo Ylelle, että ADF haluaa tarjota kansainvälistä asiantuntemusta ja pitää tapauksia esillä. Räsäsen mukaan sillä on asiantuntemusta erityisesti Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisuista. 

Yle kertoo, että ADF on puolustanut samaa sukupuolta olevien välisten suhteiden rangaistavuutta Intiassa ja Belizessä. Lisäksi se vastustaa aborttioikeutta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Räsänen kertoo Ylelle, ettei hän ole huolissaan ADF:n maineesta. Räsänen kertoo tutustuneensa hyvin järjestöön ja sen arvopohjaan.

- HBTQ-yhteisö yrittää tahallaan leimata kristilliseen vakaumukseen perustuvat käsitykset vihapuheeksi, sanoo Räsänen Ylen mukaan.

Räsänen on vedonnut erityisesti uskonnonvapauteen esittäessään näkemyksiään.

Räsäsen homoseksuaalisuutta kielteisesti kuvailevien tekstien on laajasti katsottu olevan haitallisia erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten kehityksen kannalta.

11 kommenttia

Onhan siellä raamatussa vihapuhetta, etenkin moosekelta, jeesukselta ja paavalilta, jopa äärimmäisyyksiin meneviä vihapuheita uskontojakin ja niihin uskovia vastaan,
joten Räsäsen pitäisi tuntea vapauteen luonnostaan sisältyvä vastuu, eikä langeta noitten vihapuheitten pauloihin.
Vittu kun nolottaa tämän sarjatuli-tutkintapyyntöjen tekijän puolesta. Räsänen ei hyväksy homoja, mitä sitten? Ikäänkuin poliisilla ei olisi satatuhatta tärkeämpääkin asiaa tehtävänä kuin olla yhden räsäsvihaajan käsikassarana.