Britannian jääkiekon pääsarjan pelaaja kertoi biseksuaalisuudestaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Liigan pride-viikko ja Zach Sullivanin kaapistatulo on ollut esillä Manchester Stormin sosiaalisen median kanavissa (kuvakaappaus Instagramista)

Britannian jääkiekon pääsarjassa Elite Ice Hockey Leaguessa pelaavan Manchester Storm -joukkueen puolustaja Zach Sullivan, 25, on kertonut olevansa biseksuaali.

Asiasta on uutisoinut esimerkiksi yleisradioyhtiö BBC.

- Kaikkien aikojen EIHL:n pride-viikonlopun aikana koen olevan sopiva aika kertoa vuosia askarruttaneesta asiasta. Olen taistellut mielenterveydellisten kysymysten kanssa tämän asian suhteen ja saatuani tukea, ymmärtämystä ja hyväksyntää perheeltäni, ystäviltäni ja joukkuetovereiltani voin sanoa: olen biseksuaali. En ole koskaan ollut koskaan ylpeämpi käyttäessäni pelipaitaa, erityisesti sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta ylistävää, kirjoitti Sullivan Instagram-päivityksessä viikonloppuna.

Virhe median upotuksessa.

Hän kertoo BBC:lle, ettei tule kaapista julkisuuden toivossa, vaan ymmärrettyään, että hänellä on erityinen mahdollisuus tehdä jotain hyvää. Hän toivoo voivansa olla esikuva muille kiekkoilijoille.

Virhe median upotuksessa.
Virhe median upotuksessa.
Virhe median upotuksessa.
Virhe median upotuksessa.

Britanniassa jääkiekon pääsarjassa vietettiin viikonloppuna pride-viikonloppua.

Lokakuussa 2019 aiemmin SM-liigatasolla Espoo Bluesissa ja Espoo Unitedissa jääkiekkoa pelannut Janne Puhakka kertoi homoseksuaalisuudestaan, ensimmäisenä jääkiekkoa ammatikseen pelanneena Suomessa. Tanskassa puoletaan yhä aktiiviuralla vaikuttava maalivahti Jon Lee-Olsen tuli kaapista muutamaa viikkoa sitä aiemmin. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!