Britannian jääkiekon pääsarjan pelaaja kertoi biseksuaalisuudestaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Liigan pride-viikko ja Zach Sullivanin kaapistatulo on ollut esillä Manchester Stormin sosiaalisen median kanavissa (kuvakaappaus Instagramista)

Britannian jääkiekon pääsarjassa Elite Ice Hockey Leaguessa pelaavan Manchester Storm -joukkueen puolustaja Zach Sullivan, 25, on kertonut olevansa biseksuaali.

Asiasta on uutisoinut esimerkiksi yleisradioyhtiö BBC.

- Kaikkien aikojen EIHL:n pride-viikonlopun aikana koen olevan sopiva aika kertoa vuosia askarruttaneesta asiasta. Olen taistellut mielenterveydellisten kysymysten kanssa tämän asian suhteen ja saatuani tukea, ymmärtämystä ja hyväksyntää perheeltäni, ystäviltäni ja joukkuetovereiltani voin sanoa: olen biseksuaali. En ole koskaan ollut koskaan ylpeämpi käyttäessäni pelipaitaa, erityisesti sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta ylistävää, kirjoitti Sullivan Instagram-päivityksessä viikonloppuna.

Hän kertoo BBC:lle, ettei tule kaapista julkisuuden toivossa, vaan ymmärrettyään, että hänellä on erityinen mahdollisuus tehdä jotain hyvää. Hän toivoo voivansa olla esikuva muille kiekkoilijoille.

Britanniassa jääkiekon pääsarjassa vietettiin viikonloppuna pride-viikonloppua.

Lokakuussa 2019 aiemmin SM-liigatasolla Espoo Bluesissa ja Espoo Unitedissa jääkiekkoa pelannut Janne Puhakka kertoi homoseksuaalisuudestaan, ensimmäisenä jääkiekkoa ammatikseen pelanneena Suomessa. Tanskassa puoletaan yhä aktiiviuralla vaikuttava maalivahti Jon Lee-Olsen tuli kaapista muutamaa viikkoa sitä aiemmin. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!