Päivi Räsänen: ihmisen geeniperintö rappeutunut - Jumala ei alunperin luonut ihmistä homoseksuaaliksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 23
Päivi Räsänen (kuva: Vaeltaja2006)

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) ja pappi Kai Sadinmaa olivat Yle Puheella vieraana Ruben Stillerin ohjelmassa 20. joulukuuta. Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Keskustelun otsikko oli Mitä Jeesus ajatteli homoista? ja ohjelman kuvauksessa todettiin puheenaiheena olevan Jeesus, joulu ja homot.

- Mitä kansanedustaja Päivi Räsänen ja pappi Kai Sadinmaa sanoisivat Jeesukselle jos hän ilmestyisi paikalle perjantaina? Ohjelmassa luetaan myös uusi versio jouluevankeliumista. Uusittu versio on tarkoitettu niille, jotka palvovat tavaraa. Jos Jeesus palaa maan päälle ohjelman aikana, selostamme tapahtumia suorana lähetyksenä, todetaan jakson esittelyssä.

Räsänen ja Sadinmaa olivat eri käsityksessä siitä, miten Jeesus näki homoseksuaalisuuden. Raamatun teksteissä ei ole löydettävissä suoria viittauksia Jeesuksen näkemykseen asiasta. Räsäsen mukaan muu kuin salliva suhtautuminen on kuitenkin tulkittavissa lukuisista Raamatun kohdista.

Ohjelman loppupuoliskolla Stiller kysyi Räsäseltä, muuttaisiko tämä käsitystään luomisjärjestyksestä, mikäli saataisiin aivan varma näyttö homoseksuaalisuuden geneettisestä taustasta. Lääkäritaustainen Räsänen totesi, ettei muuttaisi - ja perusteli käsitystään:

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Aivan tuoreimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että mahdollinen geneettinen perimä homoseksuaalisuudessa on aika pieni. Mutta toisaalta ihmisen geeniperintökin on tässä vuosituhansien ja ihmiskunnan historian aikana rappeutunut, eli se ei ole niin kun välttämättä sitä, mitä se on ollut silloin kun meidät on luotu.

- Tarkoitan sitä, että meille on tullut kaikenlaisia erilaista sairautta ja häiriötä aiheuttavaa geeniperintöä, joka voi... nyt en vertaa alkoholismia ja homoseksualisuutta, mutta sanon sen, että kyllähän me tiedetään, että tietyt geneettiset seikat voi vaikuttaa alkoholismin syntyyn. Toisilla on sellainen geeniperimä, että ne herkemmin tulevat alkoholistiksi. Samalla tavalla pitäisin ihan mahdollisena, että joku geeniperintö -- näitä en tietenkään rinnasta. 

- Kyllä se mielestäni on ihan selkeä asia, että Jumala ei alunperin luonut ihmistä homoseksuaaliksi. Hän loi heteroseksuaaliksi. Hän loi miehen ja naisen, ja tarkoitti avioliiton näiden kahden välille. Selkeästi se on Jumalan tahdon vastaista ja syntiä, jos ollaan jossain muussa seksuaalisuhteessa. 

Kesän lopussa julkaistun tutkimuksen mukaan yksilön seksuaalikäyttäytymistä ei voi suoraan ennustaa yksittäisistä geeneistä, vaan taustalla näyttää olevan lukuisia geenejä ja ympäristötekijöitä. Aiemissakin tutkimuksissa on tultu tulokseen, että seksuaalisen suuntautuneisuuden ja sukupuolen moninaisuuden taustalla on moninaisia tekijöitä, myös perinnöllisyyttä. Tuoreen teorian mukaan sukupuolittunut seksuaalivalinta on kehittynyt suvullisen lisääntymisen kehittymisen jälkeen.

Räsäsen Helsinki Prideen liittyvän Twitter-kommentin ja vanhan pamflettikirjoituksen laillisuus on parhaillaan selvitettävänä. Räsäsen homoseksuaalisuutta kielteisesti kuvailevien tekstien on laajasti katsottu olevan haitallisia erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten kehityksen kannalta.

23 kommenttia

Erittäin harmillista. Räsänen sai jälleen julkisuutta omille mielipiteilleen. Edellisellä kerralla Hesari otti Räsäseltä kannanoton sen jutun rinnalle, jossa haastateltiin pappia, joka pelkää kirkkoa ja sen ahdasmielisyyttä.

Tuntuu siltä, että juttuaiheet ovat toimittajilta loppumassa. Raavitaan kasaan ja uudelleen lämmitetään jo loppuun asti kaluttuja asioita.

Minä en kestä kuunnella Räsästä enää tippaakaan. Kiitos tuosta ohjelman sisällön kuvailusta tänne.
Minua tuossa ohjelmassa ehkä Räsästäkin enemmän ärsytti Stillerin harrastama jatkuva (päälle) huutaminen. Mutta kaipa se on tavaramerkkinsä.

Räsäsen vastuuttomat sanat ovat välitöntä myrkkyä etenkin niille lapsille ja nuorille, jotka elävät Räsästä ylöspäin katsovissa (lähinnä uskonnollisissa) ympyröissä. Suuremmassa mittakaavassa ja piemmällä aikavälillä jokainen Räsäsen ulostulo kyllä edistää hänen edustamansa maailmankatsomuksen asettumista ns. oikeaan valoon.