Lääkäriliitto osallistuu kesän 2020 Helsinki Prideen

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2

Suomen Lääkäriliiton valtuuskunta on päättänyt osallistumisesta Helsinki Pride -viikkoon. 

Suomen lääkäreiden ammattijärjestön piirissä virisi kesällä vilkas keskustelu pride-kulkueeseen osallistumattomuudesta. Pride-tapahtumaan osallistumista koskeva aloite hyväksyttiin viikonloppuna Suomen lääkäriliiton valtuuskunnassa.

Lääkäriliitosta kerrotaan päätöksen viestin olevan se, että potilas saa lääkäriltä aina tasa-arvoista, oikeudenmukaista ja syrjimätöntä kohtelua. Lääkärin puoleen kääntyminen on aina turvallista.

Yli 90 prosenttia Suomessa toimivista lääkäreistä kuuluu Suomen Lääkäriliittoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Vieläköhän yksityisklinikka-lastenlääkäri Päivi Räsänen kuuluu Lääkäriliittoon ja jos kuuluu, niin tuleekohan reippaasti hymyillen Pridettämään mukaan?
Äskettäinhän Päivi sanaili että on itse samanlainen raamattu-syntinen kuin homotkin, joten hänhän voisi kamuineen Pride-kulkueessa olla vaikkapa "syntisesti suuntautuneitten" -kulkueryhmässään.

Sinälläänhän Räsänen ja muut vastaavat uskontomaakarit julistavat niitä hömpötyksiä, mitä heidän harrastamissaan pakanallisen takapajuisissa uskomuksissa on. Asia onkin se, että miksi moisia humpuuki-uskomuksia harrastetaan ja uskotellaan niitä muka tosiksi ja muka merkityksellisiksi.
Esim. raamattu-ut -uskontohan on niin äärimmäisen karmiva, kun siellä on sovitettu etukäteen pakanallisin raaoin ihmisuhrimenoin siihen uskovien kaikkein pahimman luokan synnin- ja pahanteotkin, joista siihen uskottelevat voivat kuitenkin muita syytellä niin paljon kuin sylki suuhunsa vain tuo.

Oppi ja ikä kaikki: Räsänenkin voisi perehtyä lähimmäisenrakkauteen, jota on ainakin perinteisessä suomenuskossa, naistenkin viisain sanoin. Sekä toki sekulaarin sivistyneeseen nykymaailmaan muutenkin.

Toki onhan Räsänen asettunut kylläkin raamattu-uskomusta vastaan, paavalin saatanallisiä säkeitä "nainen vaietkoon seurakunnassa" vastaan, joten ehkei häneltä muittenkin vastaavien "Ihmeiden" aika ole ohi; etenkin jos vanhaksi ja viisaammaksi tulee tai jospa ihan vanhempana nuortuisi niin kuin kaikki lapset synnynnäiseen uskonnoistavapauteen.
Räsänen on toiminut sisätautien osaston lääkärinä, yksityislääkärinä ja valtion työterveyslääkärinä, ei tietääkseni lastenlääkärinä. Räsänen täyttää tänään 60 vuotta. Onnittelut hänelle ja samalla rukous puolestaan avarammasta katsannosta.