Seta käynnistää tutkimuksen koulujen ilmapiiristä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Setan kouluilmapiirikyselyyn voi vastata joulukuun ajan

Seta selvittää käynnistämässään kyselytutkimuksessa sateenkaarinuorten tilannetta ja koulujen ilmapiiriä tarkemmin.

Tuoreimman kouluterveyskyselyn mukaan sateenkaarinuoria kiusataan kouluissa enemmän ja he kohtaavat enemmän seksuaalista häirintää ja väkivaltaa. Seta toteaa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret ovat erityisen haavoittuvassa asemassa. 

Joulukuun ajan auki olevassa kouluilmapiirikyselyssä tutkitaan sateenkaarinuorten kokemuksia koulussa ja erityisesti liittyen siihen, kuinka turvalliseksi kouluympäristö koetaan. Lisäksi kyselyssä selvitetään, miten sateenkaariteemat näkyvät koulujen arjessa ja opetuksessa ja miten syrjintään ja häirintään puututaan.

Setan kyselyyn voivat vastata kaikki sateenkaarinuoriksi itsensä määrittelevät nuoret, jotka ovat olleet ala- tai yläkoulussa, lukiossa tai ammattioppilaitoksessa kouluvuonna 2018-2019. Vastaaminen tapahtuu nimettömänä joulukuun aikana eikä yhteystietoja kysytä eivätkä koulut näe yksilöllisiä vastauksia.

Seta kertoo keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa, että järjestö saa kyselystä arvokasta tietoa, jonka avulla voidaan vaikuttaa tehokkaammin sateenkaarinuorten hyvinvointiin ja koulujen turvallisuuteen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

> Linkki kyselyyn (vastaaminen on mahdollista joulukuun 2019 ajan)

Kysely toteutetaan yhteistyössä Columbia Universityn kanssa ja sillä kartoitetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien lasten ja nuorten kokemuksia kouluista. Kyselylle on olemassa useissa muissa maissa käytetty pohja, joka on sopeutettu Suomen koulumaailmaan. Yhdysvaltalaisen GLSEN-järjestön (Gay Lesbian Straight Education Network) pilotoimaa tutkimusta on tehty myös muun muassa Kanadassa, Israelissa, Isossa-Britanniassa, Belgiassa, Islannissa, Irlannissa, Italiassa, Maltalla ja Portugalissa, joissa kaikissa mukana on ollut tunnettuja sateenkaarijärjestöjä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!