Eduskunnan HLBTI-verkoston puheenjohtajaksi Bella Forsgrén

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Eduskunnan HLBTI-verkosto on järjestäytynyt syyskokouksessaan perjantaina, kertoo Seta verkkosivuillaan. Setan mukaan verkostolle valittiin myös oma tunnus.

Puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Bella Forsgrén (vihr). Toisena varapuheenjohtajana jatkaa Jaana Pelkonen (kok) ja uutena varapuheenjohtaja aloittaa Jussi Saramo (vas). Syksyn järjestäytymiskokouksessa olivat paikalla myös Sofia Virta (vihr), Mirka Soinikoski (vihr), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) sekä avustaja Konsta Nupponen kokoomuksen eduskuntaryhmästä ja asiantuntija Tero Suoniemi vihreiden ryhmästä. Verkoston asiantuntijasihteerinä toimii Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo.

Aiemmin verkoston puheenjohtajana toimi Jani Toivola (vihr).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 2015 perustetun verkoston tehtävänä on levittää ajankohtaista tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointiin vaikuttavista asioista sekä ideoida ja viedä eteenpäin tarvittavia uudistuksia. Verkosto pyrkii tarjoamaan asiallista tietoa hlbti-ihmisten hyvinvoinnista ja oikeuksista sekä lisäämään keskustelua aihepiiristä yli puoluerajojen.

Verkoston kannalta erityisen ajankohtaisia hlbti-vähemmistöihin liittyviä lainsäädäntöhankkeita ovat translakiuudistus ja vanhemmuuslaki.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!