Urheilija otti Qatarin MM-kisoissa kantaa sateenkaarilipulla

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Erica Bougard (kuva: Morry Gash / AP / Lehtikuva)

Naisten seitsenottelussa nähtiin Yhdysvaltain Erica Bougard hyppäämässä sateenkaarilippu kiinnitettynä korkeushyppykenkäänsä. Kyse oli kannanotosta Qatarin ihmisoikeustilanteeseen. Esimerkiksi samaa sukupuolta olevien suhteet ovat Qatarissa rangaistavia.

Bougard keroi Ruotsin televiosio SVT:lle, että kyse oli hänen tapansa osoittaa, että rakkaus on rakkautta. Bougard totesi, että hänellä on tyttöystävä kotona, eikä häpeä sitä. Ruotsin television kommentaattorina toimiva avoimesti homoseksuaali entinen korkeushyppääjä Kajsa Bergqvist kehui Bougardin tekoa.

Suomessa asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Yleisurheilun MM-kilpailujen antaminen järjestettäviksi Qatarin pääkaupungissa Dohassa on herättänyt keskustelua esimerkiksi maan seksuaalivähemmistöihin kohdistuva lainsäädäntö: homoseksuaalisesta suhteesta voidaan tuomita pitkään vankeusrangaistukseen. Vuonna 2022 Qatar isännöi myös Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja. Toisaalta on muistutettu, että kansainvälisen huomion kohteeksi joutuminen voi vaikuttaa ihmisoikeustilanteen myönteisesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!