Kansalaisaloitteella haetaan oikeutta kohdella ihmisiä syrjivästi uskonnollisin perustein

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 6

Elokuulle päivätty kansalaisaloite vaatii "lainsäätäjiä huomioimaan uskonnollisten yhdyskuntien erityisluonteen suhteessa seksuaalieettisiin kysymyksiin". Aloitteessa viitataan paineeseen tulkita yhdenvertaisuuslakia siten, että kristillistä kirkkoa ja seurakuntia vaaditaan toimimaan uskonnollista perustaansa vastaan.

Aloitteelle on annettu nimeksi tasa-arvoisen avioliittolain taustalla ollutta aloitetta mukaillen "Tahdon 2020", ja kuvauksena sen kerrotaan olevan "aloite kristillisen seksuaalietiikan mukaisen opetuksen ja toiminnan turvaamiseksi sitä edustavissa uskonnollisissa yhdyskunnissa ja yhteiskunnassa". Vaatimuksen taustaksi esitetään kristillisen uskon perusteisiin kuuluva kristillinen ihmiskäsitys ihmisestä mieheksi ja naiseksi luotuna, ja tämän mukaisesti miehen ja naisen välinen avioliitto.

Aloitteessa vaaditaan oikeutta opettaa avioliiton olevan miehen ja naisen liiton, oikeutta olla vihkimättä esimerkiksi samaa sukupuolta olevia pareja. Lisäksi vaaditaan vapautta olla valitsemasta työntekijäksi ja tarvittaessa erottaa työsuhteesta samaa sukupuolta olevan kanssa parisuhteessa elävä tai henkilö, joka "muuten ilmaisee suosivansa ja kannattavansa homoseksuaalisia suhteita".

Käytännössä aloitteessa ehdotetaan yhdenvertaisuuslain syrjinnän kieltävään pykälään muutoksia. Perustelun mukaan kristillinen oppi sitoo seurakuntaa myös työnantajana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aloitteelle on merkitty kaikkiaan kuusi vastuuhenkilöä, joille kotipaikka on merkitty Pohjois- ja Länsi-Suomeen sekä yhden kohdalla ulkomaille.

Lain mukaan uskonnollisilla yhteisöillä on jo nykyään oikeus päättää maallista lainsäädäntöä tiukemmista rajauksista avioliittoon vihkimisessä. Esimerkiksi Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei kuitenkaan ole tällaisista rajauksista tehnyt päätöstä, ja samaa sukupuolta olevan parin vihkineen papin saamaa varoitusta on käsitelty oikeudessa. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on todennut, ettei varoitukselle ole laillista perustetta.

6 kommenttia

Näiden ressukoiden mielikuvitus ei kantanut edes sen vertaa, että olisivat keksineet aloitteelleen tätä omaperäisemmän nimen. Piti vain lähteä peesaamaan sateenkaari-ihmisiä.
Ja mitähän se "kristillinen seksuaalietiikka" sitten on?

insestihän siellä on hyvin suosittua tarinoissa ainakin:
https://en.wikipedia.org/wiki/Incest_in_the_Bible#Incestuous_relationships_mentioned_in_the_Bible

Ja raamatun mukaanhan tytön avioitumisikä alkaa siitä, kun kuukautiset alkavat, eli jostain 13v kieppeiltä - muutahan siellä ei tuosta julisteta.

Eikä raamatusta löydy yhtäkään kohtaa, missä kiellettäisiin, saatika tuomittaisiin pedofilia ja pederastia.

Sisäsiitostahan raamattu-väessä on ainakin tuplaten, alkaen Eeva&Aatami+2poikaansa jatkolisääntymisestä? ... sekä Noan perheen keskisestä jatkolisääntymisestä.

Fantasiahahmo-jeesuksenkin ristiriitainen asenneasetelma on juttu sinänsä. jessehän on aviopari Maria&Josefin ulkopuolinen siitos ... ja sitten jesse saarnoissaan tuomitsee jyrkästi avioliiton ulkopuolisen seksin, eli oman syntyperänsä ja ettei moisilla ole sijaa taivaassa :D

Surkuhupaisimman ristiriidan kristinuskovaisille asettaa sitten vielä paavali-pirulainen, joka pitkässä lorinassaan tuomitsee vaikka mistä erinäisiä täysin hyviäkin ihmisasioita ... ja sitten tuomitsemis-litaniansa jälkeen tuomitsee muitten tuomitsijat (eli siis itsensä) ja ettei moisilla ole sijaa taivassa :D

Eiköhän kuitenkin ole kaikille ihan parasta jättää kaikkivaltias-diktaattori-yksijumalan palvonta tyystin sivuun, sillä joukossa asioista elvästi keskutellen ei tyhmyys tiivisty niin kuin yhdessä mielettömyyskuvitus-jumalassa.