Heteropride epäonnistui lähes täydellisesti Kaliforniassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2
Straight Pride -tapahtuman organisaattori Don Grundmann (vas) ja vastaprotestin järjestäjä Chris Holland (kuva: Stephen Lam / Reuters / Lehtikuva)

Vain 20 marssijaa saapui kalifornialaisessa Modeston kaupungissa järjestettyyn ”straight pride” -tapahtumaan. Viikkojen ajan asiaa on esitelty julkisuudessa, mutta heterot lähtivät laiskanlaisesti mukaan esittelemään julkisuudessa ”heteroylpeyttään”.

Viime lauantain hetero pride sai liikkeelle ainakin 250 vastamielenosoittajaa. Yksi heteropriden järjestäjistä oli Mylinda Mason. Hänen poikansa, avoimesti homo Matthew Mason, oli järjestämässä vastamielenosoitusta. Tämä asia halkoo jopa perheitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Heteropridet eli ”Straight Prides” ovat USAn kansalaisoikeusaktivistien mielestä vihatapahtumia. Ne suuntautuvat homoseksuaaleja ja kaikkia liberaaleja vastaan. Heteropridejen takana on kattojärjestö ”National Straighty Pride Coalition”. Se ilmoittaa puolustavansa heteroseksuaalisuutta, perinteisiä sukupuolirooleja, kristillisyyttä ja valkoisten länsimaista kulttuuria. Myös aborttien vastustaminen on ohjelmassa.

Seuraava heteropride on ensi sunnuntaina Bostonissa. Liberaalissa lehdistössä on sanottu, että koskaan ei Amerikassa ole kukaan menettänyt työpaikkaansa sen vuoksi, että on hetero tai valkoinen. Käsi kädessä kulkevien heteroparien kimppuun ei ole hyökätty heterouden vuoksi.

Myös Suomen ainoa heteropride epäonnistui pahasti vuonna 2013. Osanottajia oli noin 50. Vastamielenosoitus oli suurempi. Perussuomalaisten puolue-elimistä erotettiin niitä, jotka näyttäytyivät heteropriden jälkeen hitler-naamioissa.

Heteropride Helsingissä vuonna 2013

2 kommenttia

Ovatpas heterot pahasti kaapissa.

Pitäneekin rohkaista heitä olemaan avoimesti oma itsensä ; )