Saksalaisyhtye Rammstein otti Moskovan konsertissa kantaa Venäjän hlbti-kielteiseen politiikkaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Rammstein-yhtyeen konsertissa Moskovassa nähtiin kannanotto Venäjän hlbti-vihamielisestä lainsäädännöstä, kun yhtyeen kitaristit suutelivat ja kuva julkaistiin yhtyeen virallisella Instagram-tilillä (kuvakaappaus)

Saksalainen metalliyhtye Rammstein otti tiistaina kantaa Venäjän hlbti-kielteiseen politiikkaan, kun kitaristit Paul Landers ja Richard Kruspe suutelivat yhtyeen Moskovassa järjesteyssä konsertissa Ausländer-kappaleen aikana. Yhtye julkaisi Instagramissa suudelmasta otetun kuvan, ja sen yhteydessä oli venäjäksi teksti "Venäjä, rakastamme teitä!".

Virhe median upotuksessa.

Venäjällä seksuaali- ja sukupuolivähemistöihin kuuluvat ovat joutuneet ahtaalle ja hlbti-aktivistit ovat joutuneet suoranaisen vainon kohteeksi.

Vuonna 2013 Venäjällä tuli voimaan Euroopan tuomioistuimen sittemmin syrjiväksi toteama lakimuutos, joka kieltää "ei-perinteisten sukupuolisuhteiden" esittämisen alaikäisille vertaisina ns. perinteiselle perhemallille. Käytännössä lain perusteella voidaan neutraalikin hlbti-vähemmistöjä koskeva julkinen esilläpito tulkita kielletyksi "homopropagandaksi". Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia puolustavia mielenosoituksia on säännönmukaisesti kielletty. Myös elokuvista on sensuroitu miesten väliseen hellyyteen viittaavia kohtauksia.

Heinäkuussa Venäjällä surmattiin aktivisti, jonka tiedot oli lisätty hlbti-vihamieliselle sivustolle.

Suudelma ei ollut ensimmäinen laatuaan käynnissä olevalla kiertueella.

Edellisellä viikolla Puolassa Chorzówissa järjestetyssä konsertissa yhtyeen konsertissa olivat näkyvästi esillä sateenkaariliput. Puolan Białystokissa heinäkuun puolivälin jälkeen järjestettyä pride-kulkuetta häirittiin väkivaltaisesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rammstein on esiintynyt Suomessakin lukuisia kertoja ja seuraavan kerran se esiintyy Tampereella 9. ja 10. elokuuta Ratinan stadionilla.

Keväällä Rammstein aiheutti kohun musiikkivideollaan, jossa yhtyeen jäsenet olivat pukeutuneet keskitysleirivangeiksi, ja yhtyeen jäsenten kaulassa oli kullakin hirttosilmukka.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!