Venäläinen hlbti-aktivisti surmattu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Elena Grigorjeva (kuvakaappaus Facebookista)

Venäläinen hlbti-aktivisti Jelena Grigorjeva, 41, surmattiin viikonloppuna. Surmatyön motiivi ei toistaiseksi ole tiedossa, eikä teolle ole epäiltyä.

Asiasta kertovat esimerkiksi FontankaGay Star News ja Suomessa Ilta-Sanomat.

Poliisi löysi Grigorjevan ruumiin sunnuntaina Pietarissa, Grigorjevan asunnon läheltä pensaikosta. Teon on arvioitu tapahtuneen 12-16 tuntia ennen ruumiin löytymistä. Poliisi tutkii tapausta murhana. Ruumiissa oli useita puukoniskuja ja kuristamiseen viittaavia jälkiä.

Biseksuaaliksi itsensä määritellyt Grigorjeva toimi etenkin hlbti-vähemmistöjen oikeuksien puolustajana, mutta hän osallistui muuhunkin kansalaisaktivismiin, esimerkiksi Krimin tataarien ja kodittomien eläinten puolustamiseen.  

Grigorjevan tiedot oli hiljan lisätty nyt jo suljetulle verkkosivustolle, joka kehotti jahtaamaan hlbti-vähemmistöihin kuuluvia. Sivuston mukaan kaikki muu oli sallittua, paitsi tappaminen. Grigorjeva oli tämän jälkeen saanut useita tappouhkauksia niin verkossa kuin muutenkin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hän oli aiemmin pyytänyt ystävää huolehtimaan kissastaan, mikäli hänelle tapahtumisi jotain. Grigorjevan tuttava, ihmisoikeusaktivisti Dinar Idrisov kertoo, että viranomaisiin oli oltu uhkausten vuoksi yhteydessä, mutta nämä eivät olleet reagoineet asiaan.

On olemassa myös valokuvia Grigorjevan joutumisesta poliisin kovien otteiden kohteeksi aktivismin yhteydessä.

Virhe median upotuksessa.

Surmatyön julkitulon jälkeen monet Grigorjevan tunteneet ovat kirjoittaneet pahoittelunsa hänen Facebook-profiiliinsa, jossa on runsaasti valokuvia esimerkiksi mielenosoituksista, joihin hän on osallistunut.

1 kommenttia

Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Ei tarvitse selityksiä vaikka lausunto aikoinaan liittyikin ulkopolitiikkaan.