Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli tyly seksuaalivähemmistöjä ja heidän tukijoitaan kohtaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 14
Perussuomalaisten vaaliteltta vuonna 2011.

Perussuomalaisten puoluekokous Tampereella on päättynyt. Puheenjohtaja Halla-aho arvosteli eilen tv-uutisissa pääministeriä siitä, että tämä antoi tukensa pridelle. Tänään linjapuheessaan Halla-aho vaati, että jokaisella on oltava oikeus ilmaista mielipiteitä seksuaalivähemmisstöistä, vaikka ne loukkaisivat jotakuta.

Lauantaina Jussi Halla-aho arvosteli pääministerin osallistumista Helsinki Priden kulkueeseen. Hän sanoi Ylen tv-uutisissa klo 20.30 näin: ”Tällainen rummutus, joka priden ympärille on muodostunut, alkaa tympiä aika suurta osaa tavallisista ihmisistä. Siitä on tullut myös tällaista hyve-signalointia.” Toinen asia, joka sai Halla-ahon tuomion, on kahdeksan pakolaisen ottaminen Italiasta Suomeen.

”Homorummutus”-sana levisi käyttöön sosiaalisen median ja perussuomalaisten puheenvuorojen kautta 2010-luvun alkupuolella. Homorummutuksen vastapainoksi järjestetiin mm. heteropride, joka epäonnistui pahasti. Myös Timo Soini käytti  homorummutus-sanaa ilkeilyissään. Vuonna 2014 Timo Soini totesi, että ”minuun homorummutus ei tehoa”. Monen mielestä kansanedustajat Soini ja Räsänen olivat pahimpia "homorummuttajia".

Jussi Halla-aho palasi seksuaalivähemmistöasioihin linjapuheessaan puoluekokouksen päättyessä sunnuntaina iltapäivällä. Halla-aho sanoi, että ”tämän päivän Suomessa ja länsimaissa yleisemminkin maahanmuutosta, islamista, seksuaalivähemmistöistä, Euroopan unionista ja eräistä muista kysymyksistä on tullut uusi Neuvostoliitto. (aplodeja) Jos esität niistä vääriä mielipiteitä, olet ”pimeä voima” Helsingin Sanomia siteeratakseni. (aplodeja)” Hän käytti sanaa ”pyhiä lehmiä”, joista ei saa esittää ”vääriä mielipiteitä”. Sananvapaus on linjapuheen mukaan perusuomalaisille ja perussuomalaisia kannattaville keskeinen arvo ja ihmisoikeus, ja siihen kuuluu oikeus ilmaista mielipiteitä, vaikka ne loukkaisivat ja häiritsisivät jotakuta.

Tämä tarkoittanee sitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä tulisi Halla-ahon mukaan saada esittää kitkerääkin kritiikkiä. Vaikka hän puheessaan sanoikin, että se koskisi päätöksentekijöitä ja mediaa, se voisi merkitä näille vähemmistöille paluuta menneeseen aikaan, jolloin vähemmistöjä parjattiin täysin estottomasti.

Halla-aho on ilmeisesti muuttanut linjaansa suhteessa seksuaalivähemmistöihin. Aikaisemmin hän korosti. että seksuaalivähemmistöjä koskevat asiat eivät ole poliittisesti keskeisiä asioita (Soinille ne olivat keskeisiä asioita).

Perussuomalaisten linja on samaa jyrkkää linjaa, jota on nähty mm. Saksassa veljespuolue AfD:n voimakkaan homovastaisissa kannanotoissa.

14 kommenttia

Ylen uutisissa klo 18 sana "seksuaalivähemmistöt" oli jätetty pois. Miksi?
Samaa ihmettelin hyvin suuresti. Yle on ennenkin jättänyt uutisissaan (niin radiossa kuin televisiossakin) mainitsematta juuri seksuaalivähemmistöt, esimerkiksi kun aiheena on ollut lähi-idän alueella tapahtuneet ihmisoikeusloukkaukset. Viittaus on vain kertakaikkisesti jätetty pois. Tämä taitaa vaatia hieman selvittelyä.