Lahden pride-liputus: kolme neljästä sateenkaarilipusta varastettiin

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Lauantaina 25. toukokuuta neljän aikaan iltapäivällä sateenkaarilipuista kolme oli vielä tallella.

Lahdessa järjestettiin priden kunniaksi kaupungin ensimmäisen sateenkaariliputus. Sateenkaarilippujen oli määrä liehua saloissa Paasikivenaukiolla Aleksanterinkadun päässä perjantaista sunnuntaihin, mutta sunnuntaina enää yksi lipuista oli jäljellä.

Asiasta on kertonut esimerkiksi Etelä-Suomen Sanomat.

Lahti Pride -tapahtuman Facebook-sivuilla kerrotaan, että neljästä sateenkaarilipusta yksi katosi lauantaina 25.5. iltapäivästä ja kaksi samana päivänä illan ja yön aikana.

- Liputus on kannanotto sen puolesta, että Lahdessa jokainen saa olla sellainen kun on. Todella harmillista, että se päättyi tällä tavalla. Välillä kuulee kyseenalaistettavan sitä, mihin näitä Pride tapahtumia tai kulkueita enää tarvitaan, kun kaikki on jo niin hyvin ja yhdenvertaisesti. Tämä teko kuitenkin taas todistaa sen, että näin ei ole ja että Pride -tapahtumia tarvitaan edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa ja tekemään näkyväksi seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja sen ilmaisun moninaisuutta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirjoituksessa todetaan lippujen olevan yksityisomaisuutta. Lippujen viemisestä tehdään rikosilmoitus, ja poliisille voi ilmoittaa kaikki havainnot tapauksesta. Tapahtuman järjestäjät kertovat kuitenkin olevansa erittäin kiitollisia, jos liput anastanut henkilö haluaisikin ne vielä meille palauttaa.

Tapahtuman järjestäjät kertovat, että Lahti Pride 2019 sisälsi 17 tapahtumaa ja lauantaina 25.5. järjestettyyn Lahti Pride -kulkueeseen osallistui noin 400 ihmistä.

Virhe median upotuksessa.

Sateenkaariliputukset ovat kohdanneet viime vuosina ilkivaltaa esimerkiksi Joensuussa ja Torniossa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!