Seta ei halua EU-paneeliinsa tiukasti vähemmistövastaisia. Puolimatka pahoillaan.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1

Ihmisoikeusjärjestö Seta toivoo vaalikeskusteluunsa lähetettäväksi poliitikkoja, joilla ei ole selkeää agendaa vastustaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä. KD:n Tapio Puolimatka on harmitellut Keskisuomalaiselle, ettei ole tuolla perusteella Setan 17.5 paneeliin kelvannut. (9.5, verkko).  Puolimatkan mukaan paneeli olisi tarjonnut "Setalle hyvän mahdollisuuden kumota hänen kritiikkinsä, jos Setalla on hyviä perusteluja."

Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo totesi KSML:lle, että  Puolimatkan kirjoitukset koetaan erittäin syrjiviksi ja epäkunnioittaviksi. "Hän on viime aikoina ollut myös näkyvästi Aito avioliitto -kampanjan äänitorvena, ja kampanjoinut selvästi transsukupuolisten oikeuksia vastaan" .

"He joutuvat kokemaan sitä jo riittävästi muutenkin. Silloin kun itse järjestämme tilaisuuden, haluamme vähän katsoa, kenelle mikrofoni annetaan", sanoo Tarjamo.

Seta ei kiellä professorin osallistumista tilaisuuteen yleisössä, mutta toivoo kristillisdemokraateilta toista ehdokasta. Tarjamo toivoo KD:ltä vastuullisuutta siinä, ettei puolue lähetä keskustelutilaisuuksiin edustajaa, joka on erityisen profiloitunut sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen vastustajana. Tarjamo painotti lehdelle, että Seta ei halua järjestää tilaisuutta, jossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt "tulevat jälleen kerran mitätöidyiksi".

Seta haluaa translakiin sellaista muutosta, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen perustuisi omalle ilmoitukselle lääketieteellisen prosessin sijaan ja olisi mahdollista myös alle 18 -vuotiaille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

KSML:n uutisen mukaan Puolimatkan mielestä itsemäärittelyyn perustuva sukupuolikeskustelu "on poliittinen agenda, jota Seta ajaa myös omissa tilaisuuksissaan".

Puolimatka kokee itse olevansa melko maltillinen ehdokas, mutta aikoo myöntyä kristillisdemokraattien päätökseen asian suhteen, kertoo KSML. Puolimatkan mukaan kristillisdemokraatit olivat kysyneet juuri häntä tilaisuuteen, mutta nyt Seta on pyytänyt puolueelta toista ehdokasta.

1 kommenttia

Puolimatka tuskin olisi ollut halukas keskustelemaan vaalikeskustelun aiheesta. Sen sijaan Puolimatka olisi ollut paasaamassa "kritiikkiään". Aiempien kokemusten valossa on ihan perusteltua pyytää keskustelijaksi sellainen, jonka voi edes etäisesti ounastella osallistuvan tiettyä aihepiiriä käsittelevään keskusteluun.