Poliisi tutkii eduskuntaan ehdolla olevien kampanjointia kiihottamisena kansanryhmää vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 6

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan kahta eduskuntaan ehdolla olevaa kohtaan. Suomen kansa ensin -puoluetta edustavat ehdokkaat kampanjoivat viikonloppuna Helsingin Narinkkatorilla, ja poliisi epäilee esillä olleiden vaalimainosten täyttävän rikoksen tunnusmerkistön.

- Vaalitilaisuudessa on muun muassa ollut esillä vaalimainoksia, joiden tekstien epäillään täyttävän rikoksen tunnusmerkistön. Poliisin näkemyksen mukaan kampanjointi on ollut vihamielistä ja maahanmuuttajien ja seksuaalivähemmistöjen syrjintään tähtäävää, kirjoittaa Helsingin poliisi tiedotteessaan.

Mainoksissa oli sekä seksuaalivähemmistöjä että maahanmuuttajia halventavia viestejä.

- Poliisi on käynnistänyt asiassa esitutkinnan. Rikosnimike on tässä vaiheessa tutkintaa kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Epäilyksen alaisia tällä hetkellä ovat puolueen puheenjohtaja Marco De Wit ja puolueesta ehdolla oleva Kristiina Brandt.

Poliisi kertoo ottaneensa asian tutkittavaksi omasta aloitteestaan.

6 kommenttia

Osin hollantilais-maahanmuuttajataustaisen ja Lähi-idän kristinuskomusta harrastavan Marco de Witin identiteettiongelmat sen kuin vain tuntuvat jatkuvan, Helsingissä Kampin Narinkkatorillakin

https://pbs.twimg.com/media/D3eN3zGXsAA7TfP.jpg

Poliisi on ottanut nuo puolueensa vaalijulistejutut selvitettäväksi, rikkovatko Suomen perustuslakia ja syrjintäkieltolakeja.

Tosin Narinkkatorilla on surkuhupaisuutena sekin, miten kolmen, lähi-itäperäisen uskonnon promoajapuolueen "beduuniheimokuntien" vaaliteltat ovat vierivierssä. SKE, persut ja KD. Ja silti ne julistavat olevansa muka "perinteisiä suomalaisia" uskomuksiltaan, mikä on toki täyttä puppua ja valehtelua niiltä.
Sinänsä asiallista toimintaa poliisilta. Tosin tämäkin tutkinta saattaa vain lisätä SKE:läisten intoa äänestää kellokkaitaan, mutta tietysti jokainen hukkaääni heille jää ainakin menemättä persuille.