Matkustusilmoituksessa huomioidaan sukupuolen moninaisuus

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 4
Matkustusilmoituksessa huomioidaan myös sukupuolen moninaisuus

Ulkoministeriön matkustusilmoituksessa huomioidaan sukupuolen moninaisuus. Ilmoittajalle tarjotaan vaihtoehdot mies, nainen ja muu. Sukupuolen voi jättää myös ilmoittamatta.

Palvelu on tarkoitettu ulkomaille matkustaville tai muuttaville. Ilmoituksen tehneet ovat ulkoministeriön helpommin tavoitettavissa hätätapauksissa tai kriisitilanteissa, kun matka- ja yhteystiedot ovat ulkoministeriön käytettävissä.

Ulkoministeriö ohjeistaa, että matkustusilmoitus kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos matkustaa riskialttiille alueelle.

Ulkoministeriö julkaisee matkustussuositusten muodossa tietoa turvallisuusolosuhteista eri maissa. Matkustussuosituksissa on myös tietoa mahdollisista erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvista uhkista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aito avioliitto ry:n piiristä kritiikkiä muunsukupuolisuuden huomioimisesta

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaista asemaa laaja-alaisesti vastustavan Aito avioliitto ry:n piiristä matkustusilmoituksen tarjoamia sukupuolivaihtoehtoja on sosiaalisen median kommenteissa ehditty kritisoimaan. Muunsukupuolisten huomioimisen suhteen on pyritty herättämään esimerkiksi ulkoministeri Timo Soinin huomiota.

Aito avioliitto ry:n aktiivien piirissä kyseenalaistetaan sukupuolen moninaisuus ja kritisoidaan sen tunnustamista.

matkustusilmoitus.fi
Aito avioliitto ry ristiretkellä kouluissa sukupuolen moninaisuuden tunnustamista vastaan
Nuorista useampi prosentti ei koe syntymässään määriteltyä sukupuoltaan oikeaksi

4 kommenttia

Epäilen, että Timo Soini puuttuisi tällaiseen yksityiskohtaan. Jos niin kuitenkin sattuisi käymään, asiasta pitää nostaa isoa suurempi meteli julkisuudessa. Tällaiset vaihtoehdot ovat jo käytössä monessa maassa. Että Suomi peruuttaisi tässä kohtaa, on hyvin epätodennäköistä.

AA ry saa rauhassa narista. He ovat myöhässä tämän asian kanssa.

***

Maailmalla sattuu ja tapahtuu. Aina matkustaessani ilmoitan UM:n palveluun omat matkustustietoni. Se auttaa lähetystöä hahmottamaan suomalaisten tilannetta katastrofikohteessa ja antamaan mahdollisesti apua.
  • 2 / 4
  • irednoW
  • 24.4.2018, 0.22
Kun vastausvaihtoehtoina on Mies/Nainen/Muu/En ilmoita, herää kysymys eikö koko kysymyksen olisi voinut jättää pois? Oletan että Suomen ulkoministeriö ei toimi eri tavalla eri sukupuolisia suomalaisia palvellessaan. Kysymys on kuitenkin tähdellä merkitty, eli joku mainituista on pakko valita, koska byrokratia. Jos kysymys olisi vaan kaikessa hiljaisuudessa jätetty pois, huomio olisi jäänyt saamatta sekä Ranneliikkeessä että AA:ssa.