Bohemian Rhapsody -elokuvan seksuaalivähemmistöviitteet sensuurin kohteeksi Kiinassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Bohemian Rhapsody pääsemässä Kiinaankin, mutta sensuroituna versiona.

Freddie Mercurysta ja Queen-yhtyeestä kertova Bohemian Rhapsody -elokuva on pääsemässä myös kiinalaisyleisön katsottavaksi muutenkin kuin piraattilevityksessä. Asiasta kertoo The Hollywood Reporter. Elokuvan Kiinaan tarkoitetusta versiosta on kuitenkin leikattu huumausaineiden käyttöön liittyvien kohtausten lisäksi myös viitteet miesten välisiin suhteisiin. 

Bohemian Rhapsody -elokuvaa toisaalta on jo muutenkin kritisoitu siitä, että Freddie Mercuryn seksuaalivähemmistöön kuuluminen ja miessuhteet on työnnetty varsin syrjään.

Kiinalaisteatterien ensi-illan päivämäärää ei toistaiseksi ole tiedossa. Elokuvaa esitetään ainakin alkuun vain harvoissa elokuvateattereissa.

Oscar-gaalassa miespääosan Oscarilla Bohemian Rhapsody -elokuvasta palkittun Rami Malekin kiitospuhetta sensuroitiin Kiinassa, homoviitteiden osalta, kertoo puolestaan The Time. Oscar-gaalan lähettäneen Mango TV:n lähetyksessä Malekin puheessa sana "homomies" oli käännetty "erityisryhmäksi". Malek toivoi puheessaan palkitun roolisuorituksensa olevan rohkaisuksi nuorille, jotka käyvät kamppailua identiteettinsä kanssa. Malek sanoi, että "teimme elokuvan homomiehestä, maahanmuuttajasta, joka eli elämänsä pyytelemättä anteeksi".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keväällä 2018 Mango TV sensuroi välittämästään Euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista yleisön heiluttamia sateenkaarilippuja ja jätti näyttämättä Irlannin Ryan O’Shaughnessyn esityksen miestanssijoiden koreografian, joka viittasi homoseksuaaliseen suhteeseen. 

Alkuvuodesta 2016 Kiina kiristi tiedotusvälineitä koskevia "moraalisäännöksiä". Kulttuurisensuuri on lisääntynyt Kiinassa marraskuun 2012 jälkeen, jolloin Xi Jinping nousi valtaan presidentiksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!