Kiinan televisiosta siivotaan "moraalittoman sisällön" muassa homot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2
Kielletty kaupunki Kiinan pääkaupungissa Pekingissä.

Kiinan hallitus kieltää moraalittomaksi katsomansa sisällön esittämisen televisiossa. Esimerkiksi homoseksuaalisuus on kiellettyjen aiheiden listalla.

Asiasta kertoo The Guardian.

Kiellettyjen aiheiden listalla on lukuisia aihenimikkeitä, joita hallitus pitää "vulgaarina, moraalittomana ja epäterveellisenä sisältönä" ja jotka "liioittelevat yhteiskunnan pimeää puolta". Tällaisia aiheita ovat esimerkiksi alkoholin käyttäminen, tupakointi, seksuaalisesti vihjaileva pukeutuminen, avioliiton ulkopuoliset suhteet ja reinkarnaation kuvaaminen.

Homoseksuaaliset suhteet on vallanpitäjien listassa niputettu samaan "epänormaalien seksuaalisten suhteiden tai käyttäytymisen" kiellettyjen aihepiirien kategoriaan kuin esimerkiksi insesti, seksuaaliset perversiot, seksuaaliset hyökkäykset, seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksuaalinen väkivalta.

Kiinan hallitus poistatti edellisviikolla kiinalaisilta nettisivustoilta suositun Addicted -tv-sarjan, joka kertoo kahden miehen välisestä rakkaussuhteesta. Syksyllä 2015 sensuuri iski nuoresta kiinalaisesta homosta kertovaan Mama Rainbow -dokunmenttiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kulttuurisensuuri on lisääntynyt Kiinassa marraskuun 2012 jälkeen, jolloin Xi Jinping nousi valtaan presidentiksi.

Uudet säännökset ovat suututtaneet hlbti-vähemmistöjen puolesta toimivat aktivistit, jotka ovat kahden vuosikymmenen ajan pyrkineet vähentämään epäluuloja homoseksuaalisuutta kohtaan. Homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin Kiinassa vuonna 1997 ja poistettiin sairausluokituksesta vuonna 2001. Monissa oppikirjoissa homoseksuaalisuus kuvataan edelleen pyskologiseksi häiriöksi.

The Guerdian: China bans depictions of gay people on television
Kiina kieltää tv:stä homot, alkoholin, tupakoinnin ja irtosuhteet
China film insider: China Tightens Censorship of Online Dramas

2 kommenttia

Tuleeko tuosta Kiinasta nyt sitten biseksuaalien onnela, kun ei suoraan mainita bannattavan? Vai sisältyvätkö bisset tähän kohtaan: avioliiton ulkopuoliset suhteet, "vulgaarina, moraalittomana ja epäterveellisenä sisältönä" ja jotka "liioittelevat yhteiskunnan pimeää puolta".
  • 2 / 2
  • 1965
  • 8.3.2016, 22.26
Kiinassa on vääristyneen sukupuolijakauman vuoksi todella paljon enemmän nuoria miehiä kuin naisia, joten siellä olisi potentiaalia (moraalittomalle) homoliikkeelle. Ehkä se on yksi syy pitää homous kiellettyjen aiheiden listalla televisiossa ja elokuvissa. Veikkaan että Pekingissä on ihan mukavasti tarjontaa homo- ja biseksuaalille miehille.