Aito avioliitto ry mukana Educa 2019 -messuilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 5
Educa 2019 -messut järjestetään tammikuun lopussa Helsingissä.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastustamaan perustettu Aito avioliitto ry on kertonut olevansa tammikuun lopussa järjestettävillä Educa 2019 -messuilla. 

- Pidämme messuilla esillä ainakin lasten oikeuksia, opettajien ja vanhempain kasvatusoikeuksia, avioliiton merkitystä jne, kerrotaan yhdistyksen Facebook-päivityksessä.

Aito avioliitto ry ei ole esillä painetun messuesitteen mukanaolijoiden listalla, mutta verkkosivuilla se on esillä.

Aito avioliitto messuilla mukanaolijoiden luettelossa.
Aito avioliitto julkaisi Facebookissa päivityksen mukanaolostaan Educa-tapahtumassa.

Aito avioliitto ry vastustaa hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaista asemaa

Aito avioliitto ry perustettiin vuonna vuonna 2015 edistämään ns. Aito avioliitto -kansalaisaloitetta, jolla pyrittiin kumoamaan eduskunnan vuonna 2014 hyväksymän tasa-arvoisen avioliittolain. Eduskunta kaatoi lopulta Aito avioliitto -aloitteen äänin 120-48.

Sittemmin yhdistyksen piiristä on vahvasti kyseenalaistettu esimerkiksi yksilön oikeus tulla tunnustetuksi omakseen kokemassa sukupuolessa, samoin on kritisoitu seksuaalisen ja sukupuolen moninaisuuden tuomista esiin kouluopetuksessa.

Yhdistyksellä on yhteyksiä eri puolilla Eurooppaa toimiviin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisutta vastustaviin uskonnollis-konservatiivisiin järjestöihin. Kun Aito avioliitto ry perustettiin, kertoi se asiaa käsittelevässä lehdistötiedotteessaan, että yhteisessä rintamassa on mm. Yhdysvalloissa toimiva Mass Resistance. Se on luokiteltu homovihajärjestöksi. Aito avioliitto ry:llä on yhteistyösopimus ranskalaisen La Manif Pour Tous -liikkeen kanssa, jonka kanssa se käyttää esimerkiksi samaa graafista ilmettä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aito avioliitto ry edisti Suomessa lopulta rauennutta "Äiti, isä ja lapset – Eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi" -nimistä EU-kansalaisaloitetta. Aloitteella haluttiin rajata sateenkaariperheet perhemääritelmän ulkopuolelle EU:n lainsäädännössä ja käytännöissä.

Educa-messut

Helsingin messukeskuksessa 25.-26.1.2019 järjestettävä Educa kertoo olevansa johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma.

Tapahtuman järjestää Suomen Messut yhteistyökumppaneinaan esimerkiksi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Messujen kävijäkohderyhmänä ovat opetus-, kasvatus- ja koulutusalan ammattilaiset, rehtorit, kunta- ja koulutusalan johtajat, opettajat ja opettajaksi opiskelevat. Vuonna 2018 Educa-messuilla oli 324 näytteilleasettajaa ja 17 869 kävijää.

Myös ihmisoikeusjärjestö Seta on mukana Educa 2019 -messuilla.

Lue lisää: Iltapäivällä saadun tiedon mukaan Aito avioliitto ry:n osallistuminen on peruttu. 

5 kommenttia

Toivottavasti messukävijät osoittavat mieltään suvaitsevaisuuden puolesta kyseisellä osastolla. Suomen Messut toimii mielestäni hyvin kyseenalaisesti hyväksyessään ko. tahon levittämään messuilla "kasvatuksellista" sanomaansa. Haloo Suomen Messut, millaiset arvot teillä on?
Opettajien Amamttijärjestö OAJ ja Messukeskus vastaavat kritiikkiin, jonka taustalla on Aito avioliitto ry:n osallistuminen Educa-messuille ( https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2019/aito-avioliitto-ry-educa-messuilla-naytteilleasettajana--mista-on-kyse/ ).

Vastauksessa kerrotaan, että ennen yhdistyksen hyväksymistä näytteilleasettajaksi "heidän kanssaan käytiin perusteellinen keskustelu tapahtuman luonteesta, arvoista ja osallistumisen ehdoista".

OAJ:n vastauksen mukaan "Educassa on mukana useita erilaisen katsomuskannan omaavia toimijoita". OAJ kertoo vastauksessaan, että "lähtökohtaisesti Educa-messuille voivat näytteilleasettajaksi ilmoittautua lain puitteissa toimivat yritykset ja järjestöt" ja samalla todetaan luotettavan "Educan kävijöiden omaan arvostelukykyyn ja valintaan, kun he vierailevat eri tahojen osastoilla".

Aito avioliitto ry on kuitenkin nimenomaisesti perustettu vastustamaan samaa sukupuolta olevien yhdenvertaista oikeutta avioitua. Tämän jälkeen yhdistys on esimerkiksi pyrkinyt estämään seksuaalisuuden ja sukupuolen monimuotoisuuden esilläpitoa kouluopetuksessa ja yhdistyksen piiristä on esitetty muitakin yhdenvertaisuuden näkökulmasta hyvin kyseenaalaisia käsityksiä.