Aito avioliitto ry mukana Educa 2019 -messuilla (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • JiiKoo
  • 11.1.2019 9:55
Toivottavasti messukävijät osoittavat mieltään suvaitsevaisuuden puolesta kyseisellä osastolla. Suomen Messut toimii mielestäni hyvin kyseenalaisesti hyväksyessään ko. tahon levittämään messuilla "kasvatuksellista" sanomaansa. Haloo Suomen Messut, millaiset arvot teillä on?
Opettajien Amamttijärjestö OAJ ja Messukeskus vastaavat kritiikkiin, jonka taustalla on Aito avioliitto ry:n osallistuminen Educa-messuille ( https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2019/aito-avioliitto-ry-educa-messuilla-naytteilleasettajana--mista-on-kyse/ ).

Vastauksessa kerrotaan, että ennen yhdistyksen hyväksymistä näytteilleasettajaksi "heidän kanssaan käytiin perusteellinen keskustelu tapahtuman luonteesta, arvoista ja osallistumisen ehdoista".

OAJ:n vastauksen mukaan "Educassa on mukana useita erilaisen katsomuskannan omaavia toimijoita". OAJ kertoo vastauksessaan, että "lähtökohtaisesti Educa-messuille voivat näytteilleasettajaksi ilmoittautua lain puitteissa toimivat yritykset ja järjestöt" ja samalla todetaan luotettavan "Educan kävijöiden omaan arvostelukykyyn ja valintaan, kun he vierailevat eri tahojen osastoilla".

Aito avioliitto ry on kuitenkin nimenomaisesti perustettu vastustamaan samaa sukupuolta olevien yhdenvertaista oikeutta avioitua. Tämän jälkeen yhdistys on esimerkiksi pyrkinyt estämään seksuaalisuuden ja sukupuolen monimuotoisuuden esilläpitoa kouluopetuksessa ja yhdistyksen piiristä on esitetty muitakin yhdenvertaisuuden näkökulmasta hyvin kyseenaalaisia käsityksiä.
Myös Setasta on nyt otettu kantaa tapaukseen ( https://seta.fi/2019/01/11/ei-kiitos-syrjinnalle-educa-toistaa-sateenkaari-ihmisten-syrjinnan-pitkia-perinteita/ ). Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo viittaa kirjoituksessaan siihen jatkumoon, jonka osa Aito avioliitto ry on.

- Kyse ei ole yksittäisistä hölmöistä puheista vaan vuosikymmeniä kestäneestä syrjinnästä, ulossulkemisesta ja vaientamisesta – joka monin paikoin on hyvin voimissaan, kirjoittaa Tarjamo.

Kyse on siitä, pyrkiikö joku toimimaan yhdenvertaisuutta kaventavasti vai laventavasti. Voi helposti nähdä, että Aito avioliitto ry vastustaa yhdevertaisuuden edistämistä.
Varsin erikoinen vastaus Messukeskukselta ja OAJ:ltä. Eikö kouluista ja koulutuksesta pitänyt kitkeä kaikenlainen syrjintä ja syrjintään kehottaminen. Nyt yllämainitut toimijat oikein antavat mahdollisuuden Aito Avioliitto ry:lle esitellä syrjivää toimintaansa Educa-messuilla. Jos Aito Avioliitto jouduttiin poistamaan kirjamessuita, nyt heille oikein tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa koulutusmaailmassa, jossa kiusaaminen ja syrjintä on erittäin vakava ongelma. Arvon toimijat Messukeskus ja OAJ älkää olko naiiveja. Aito Avioliitto ei teidän "perusteellisten" keskustelujenne jälkeen toimintaansa muuta. Moni muukin on pyytänyt heitä lopettamaan syrjivät toimensa.
Juuri korvanappiini tulleen tiedon mukaan AA-seurakunnan osallituminen on peruttu.