Golden Globe -gaalassa hlbti-teemat voittoisia

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Golden Globe -palkinnot jaettiin 76. kerran 6. tammikuuta 2019.

Kaliforniassa Beverly Hillsissä Beverly Hilton Hotelissa sunnuntai-iltana järjestetyssä Golden Globe -gaalassa pääsi palkinnoille lukuisia hlbti-aihepiiriä sisältäviä elokuvia ja hlbti-vähemmistöihin kuuluvia tekijöitä. Gaala oli järjestyksessään 76..

Freddie Mercurysta ja Queen-yhtyeestä kertova Bohemian Rhapsody -elokuva palkittiin parhaana elokuvana. Näyttelijä Rami Malek palkittiin parhaana miesnäyttelijänä pääroolistaan Freddie Mercuryna.

Olivia Colman puolestaan palkittiin parhaana musikaali- tai komediaelokuvan naispääosan esittäjänä kuningatar Annan roolista elokuvassa The Favourite.

Lady Gaga palkittiin yhdessä Mark Ronsonin ja Anthony Rossomandon ja Andrew Wyattin kanssa parhaasta laulusta ”Shallow” elokuvassa A Star is Born

Parhaan musikaali- tai komediaelokuvan palkinnon voitti Green Book ja parhaan draama-, musikaali- tai komediaelokuvan miessivuosan palkinnon voitti Mahershela Ali Don Shirleyn roolista. Peter Farrelly, Nick Vallelonga ja Brian Currie palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta.

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story palkittiin parhaana minisarjana tai televisioelokuvana ja Andrew Cunananin roolista näyttelijä Darren Criss

Näyttelijä Ben Whishaw palkittiin sivuosastaan Norman Josiffen roolista televisiosarjassa A Very English Scandal.

Televisiodraamojen sarjassa palkittiin Sandra Oh roolistaan Eve Polastrina Killing Eve -sarjassa.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!