Bohemian Rhapsody kuvaa Queen-yhtyeen historian Freddie Mercuryn elämän kautta

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 2

Bohemian Rhapsody -elokuvan keskipisteenä on Farrokh Bulsara eli Queen-yhtyeen laulajana myöhemmin tunnettu Freddie Mercury. Suomen ensi-iltansa se saa perjantaina 2.11.2018. Isossa-Britanniassa se tuli valkokankaille 24. lokakuuta.

Runsaan kahden tunnin mittainen elokuva etenee Mercuryn elämänkaarta pitkin.

Mercuryn roolissa nähdään Rami Malek. muissa päärooleissa ovat hänen kihlattuaan Mary Austinia esittävä Lucy Boynton, Queen-kitaristi Brian Mayta esittävä Gwilym Lee, rumpali Roger Tayloria esittävä Ben Hardy, basisti John Deaconia esittävä Joseph Mazzello sekä Aidan Gillen, Tom Hollander, Allen Leech ja Mike Myers. Elokuvan ohjaaja on Bryan Singer ja käsikirjoittaja Anthony McCarten.

Bohemian Rhapsodyssä lauluissa kuullaan Freddie Mercuryn alkuperäisiä äänityksiä sekä "stunttina" kanadalaislaulaja Marc Martelin lauluääntä Malekin äänen asemesta. Malek puolestaan sai Emmy-palkinnon pääroolistaan Mr. Robot -TV-sarjassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Freddie Mercury (1946-1991) on kotoisin Itä-Afrikan rannikolta, Sansibarin saarelta. Hänen matkansa kulki Intian Bombayhin englanninkieliseen sisäoppilaitokseen, Englantiin, Queen-yhtyeen menestysvuosiin, päihteiden käyttöön, irtosuhteisiin, aidsiin sairastumiseen ja kuolemaan.

Joissain kommenteissa elokuvan on katsottu olevan siloteltu kuva Mercurysta, ja että elokuvassa on jätetty tyystin käsittelemättä tämän monia merkittäviä elämänvaiheita.

2 kommenttia

En ole nähnyt elokuvaa, mutta olen lukenut, että sen tapa käsitellä päähenkilön seksuaalisuutta on oudon moralistinen. Mercury esitetään joidenkin mielestä ikään kuin "homoseksuaaliseen elämäntapaan" traagisesti horjahtavana miehenä, jolle olisi lopulta käynyt hyvin, jos vain olisi älynnyt mennä naimisiin naisen kanssa. Mercuryn miessuhteita ei käsitellä ollenkaan, vaan hänet esitetään vain jonkin paheellisen homoseksuaalisen alamaailman uhrina. Lisäksi elokuvan sanotaan antavan biseksuaalisesta Mercurystä "heteromman" kuvan kuin mitä hän todellisuudessa oli.

Edit: Toisaalta elokuvan sanotaan antavan Mercurysta kuvan homona, joka tulee ulos kaapista biseksuaalina, koska se tuntuu helpommalta. Elokuvassa käsitellään yhtä Mercuryn miessuhdetta, mutta tavalla, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Lisäksi Mercuryn manageri, joka kuoli vuonna 1991 eikä voi puolustaa itseään, kuvataan vääristellen miehenä, joka johdatteli Mercuryn nahkabaarien maailmaan. Kaiken kaikkiaan kuulostaa aika paskalta leffalta, jota en välttämättä halua nähdäkään.

Kriittinen artikkeli: https://www.cbc.ca/arts/an-open-letter-to-the-many-fans-of-bohemian-rhapsody-from-a-concerned-queer-1.4892284
Aika idioottimaista paasata elokuvasta jota ei ole nähnyt. Bohemian Rhapsodyn on ohjannut avoimesti homo ohjaaja Bryan Singer ja se on mielestäni erittäin onnistunut kuvaus Mercuryn ja Queenin urasta.