HeSeta päätti muuttaa nimensä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 5
Vielä toistaiseksi Setan Helsingin alueen paikallisjärjestö toimii nimellä HeSeta. Keväällä 2019 nimi ja logo muuttuvat. Uudeksi nimeksi tulee Helsinki Pride -yhteisö ry.

Helsingin seudulla toimiva Setan paikallisjärjestö saa uudeksi nimekseen Helsinki Pride -yhteisö ry. HeSeta päätti nimen muuttamisesta torstai-iltana järjestetyssä syyskokouksessaan.

Asiasta kerrotaan HeSetan verkkosivulla.

Äänestyksessä nimen muuttamista äänet jakautuivat 21 puolesta, 1 vastaan ja 2 tyhjää. Uuden nimen on määrä astua voimaan patentti ja rekisterihallituksen käsittelyn jälkeen helmi-maaliskuussa 2019.

Nimenmuutoksen kerrotaan olevan osa laajempia uudistuksia, joiden tavoitteena on selkeyttää yhdistyksen profiilia sekä lisätä yhdistyksen tunnettuutta ja työn vaikuttavuutta. Taustalla on vuonna 2017 hyväksytty strategia. Toimintaa ohjaaviksi arvoiksi on määritelty yhteisöllisyys, asiantuntijuus ja vaikuttavuus. Yhdistyksen visuaalinen ilme, verkkosivut ja viestintäkanavat on määrä uudistaa keväällä 2019.

Yhdistyksen nimen muuttamista muotoon "Helsinki Pride Yhteisö" yritettiin viedä läpi jo vuoden 2017 syyskokouksessa, mutta hanke kaatui. Nimenmuutoksen valmistelua päätettiin kuitenkin jatkaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juha Kilpiä. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi kahden vuoden kaudelle valittiin Hassen Hnini, Noora Nurminen ja Luca Lönnfors sekä vuoden kaudelle Laura Pönkänen. Varajäseniksi valittiin vuoden kaudelle Wilhelm von Konow, Kristofer Ignatius ja Rosa Meriläinen. Lisäksi kauttaan jatkavat Danielle Gargour ja Siiri Viinikainen

HeSetan näkyvintä toimintaa on viime vuosina ollut massiivisen kokoiseksi kasvanut Helsinki Pride -tapahtuma. Lisäksi yhdistys järjestää esimerkiksi koulutustoimintaa, ryhmätapaamisia sekä vertaistukitoimintaa. HeSetan piiriin kuuluu myös Together-työ, joka on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten vertaistuellista ryhmätoimintaa ja asiakastyötä.

5 kommenttia

Myönteistä on, että kieliasultaan nimi on mitat täyttävä. Ilman yhdysviivaa ja muita virityksiä homma vaikutti vähän "Suuresta Maailmasta Apinoidulta". Eihän tuo nyt tietenkään visuaalisesti näytä ihan parhaalta mahdolliselta, ehkä.
Kyllä minäkin voin tuon nimen kanssa elää, alkaahan Helsinki Pride olla jo vakiintunut käsite, jonka voi juuri ja juuri liittää perisuomalaiseen sanaan "yhteisö".
Hienoa että suomen oikeakielisyys on nyt otettu huomioon nimeä muodostettaessa. Ilmeisesti Helsingin paikallisyhdistys todellakin keskittyy lähinnä Pride-tyyppiseen tapahtumien ja tempausten järjestämiseen kun taas valtakunnallinen Seta on enemmän ihmisoikeusjärjestö.