Oulun Setassa kavallus - yhdistys joutui luopumaan toimistosta

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 2
Oulun Seta kertoi tapahtuneesta kavalluksesta verkkosivuillaan

Oulun Setassa on tapahtunut noin 6 000 euron suuruinen kavallus. Kavalluksen tehnyt on ollut yhdistyksen hallituksen jäsen. Elokuussa ilmi tulleen kavalluksen aiheuttaman taloudellisen tilanteen heikentymisen myötä yhdistys joutui luopumaan toimistotiloistaan. 

Asiasta kerrotaan yhdistyksen verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

- Asiasta on tehty rikosilmoitus ja olemme neuvotelleet ja keskustelleet Seta ry:n kanssa eri vaihtoehdoista ja toimenpiteistä. Kavaltaja on ollut suhteellisen yhteistyöhaluinen ja oikeuden toimenpiteitä odotellessa hänen kanssaan on tehty takaisinmaksusopimus. 

Tiedotteessa kerrotaan, että toimintaa pystytään kuitenkin jatkamaan. Yhdistyksellä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta saada lisää lainaa eikä ole realistista luoda talousarviota toimiston ja lainojen lyhennyksen osalta lahjoitusten varaan. Siksi syyskuussa tehdyn päätöksen mukaisesti toimistosta luovuttiin lokakuun loppuun mennessä.

Tiedotteessa pahoitellaan valvonnan pettämistä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tiedotteen mukaan Oulun Setan vertaisryhmät kokoontuvat normaalisti, joskin paikkoihin ja aikoihin voi tulla jonkin verran muutoksia. Muuttuvista tiedoista kerrotaan yhdistyksen toimintakalenterissa.

Suomalaisissa hlbti-järjestöissä on aiemminkin sattunut kavalluksia, esimerkiksi HeSetan kassasta taloudenhoitaja kavalsi vuosina 2004-2007 kaikkiaan 100 000 euroa.

Oulussa uusi yhdistys huolehtii jatkossa pride-tapahtumasta

Oulu Pride -tapahtumaa varten perustettiin aiemmin syksyllä uusi yhdistys Oulu Pride ry, jonka puitteissa voitiin aloittaa puhtaalta pöydältä vuosittaisten pride-tapahtumien kehittäminen Oulussa.

2 kommenttia

Taas hyvä muistutus siitä, että talousasioiden kanssa täytyy olla hereillä! Ei pidä liikaa luottaa talousasioita hoitaviin. Ikävä kyllä useimmat ihmiset laittavat korvansa kiinni siinä kohtaa, kun talousasioita käsitellään kokouksissa. Muistanpa sen Setan edustajiston kokouksen Joensuussa AD, kun nostin esille HeSetan velan valtakunnalliselle Setalle. Setan talouspäällikkö ei osannut kertoa, mikä velan takaisin maksun tilanne oli, mutta totesi paikalla olevan ihmisen, joka tietää asian paremmin – Hesetan taloudenhoitaja. Mitäpä siihen saattoi muuta todeta kuin, että tilanne on sama kuin pankki kysyisi minulta, paljonko olen pankille velkaa ja paljonko olen sitä lyhentänyt.
Kaiketi yhdistyksen hallituksen pitäisi pyrkiä olemaan kartalla siitä, mihin rahaa on mennyt ja mistä sitä pitäisi olla tullut. Toki useamman ihmisen suurennuslasin käyttö ja laskutoimitusten teko tarkistusistunnoissa vievät aikaa, mutta se voi joskus ehkäistä tällaisia tapauksia. Ainakin viesti on, että asioita seurataan. Se voi muistua mieleen, jos kiusauksia on.

Nythän kaikkialla politiikassa ruoditaan isompia (ja ehkä pienempiäkin) rahanpyörittelyjä. Mitäköhän kaikkea esim kirkon tai uskonnollisten yhteisöjen parista mahtaa löytyä?