Oulun pride-tapahtumaa varten on perustettu yhdistys - kesän 2019 Oulu Pride järjestetään elokuussa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Oulun kaupungintalo

Oulun pride-tapahtuman selkänojaksi on perustettu uusi yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on järjestää kesälle 2019 monipäiväinen tapahtuma ja synnyttää jokavuotinen pride-perinne myös Ouluun.

Tässä vaiheessa Oulu Pride ry:n jäsenistö koostuu toistakymmentä henkeä koostuvasta perustajajäsenistöstä. Syyskuun 16. päivä perustettu yhdistys edistää yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Puheenjohtajaksi on valittu Minna Pallari. Varsinaista jäsenhankintaa ei ole vielä aloitettu.  

Kesän 2019 pride-projektia vetää kesän 2018 pride-tapahtumaakin tuottanut Martu Väisänen. Hän kertoo ranneliike.netille, että pride-tapahtuma on määrä järjestää elokuun alkupuolella. Pride-kulkueen päivämäärä on tällä tietoa lauantai 10. elokuuta. Hänen mukaansa joitakin yhteistyökumppanuuksia on jo solmittu. Tukijoihin kuuluu esimerkiksi Oulun kaupunki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Oulussa on järjestetty pride-tapahtuma vuosina 2010, 2012 ja 2018. Ne on toteutettu Setan paikallisjärjestön siipien suojissa. Lisäksi vuonna 1997 Oulussa järjestettiin Setan Vapautuspäivät.

Uusi yhdistys pridea varten perustettiin, koska näin saadaan työnjako selkeäksi. Samalla molemmat yhdistykset voivat keskittyä omiin osa-aluieisiinsa paremmin. Väisäsen mukaan näin voitiin myös aloittaa puhtaalta pöydältä vuosittaisten pride-tapahtumien kehittäminen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!