Oulun Setassa kavallus - yhdistys joutui luopumaan toimistosta (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Irokeesi
  • 5.11.2018 13:55
Taas hyvä muistutus siitä, että talousasioiden kanssa täytyy olla hereillä! Ei pidä liikaa luottaa talousasioita hoitaviin. Ikävä kyllä useimmat ihmiset laittavat korvansa kiinni siinä kohtaa, kun talousasioita käsitellään kokouksissa. Muistanpa sen Setan edustajiston kokouksen Joensuussa AD, kun nostin esille HeSetan velan valtakunnalliselle Setalle. Setan talouspäällikkö ei osannut kertoa, mikä velan takaisin maksun tilanne oli, mutta totesi paikalla olevan ihmisen, joka tietää asian paremmin – Hesetan taloudenhoitaja. Mitäpä siihen saattoi muuta todeta kuin, että tilanne on sama kuin pankki kysyisi minulta, paljonko olen pankille velkaa ja paljonko olen sitä lyhentänyt.
Kaiketi yhdistyksen hallituksen pitäisi pyrkiä olemaan kartalla siitä, mihin rahaa on mennyt ja mistä sitä pitäisi olla tullut. Toki useamman ihmisen suurennuslasin käyttö ja laskutoimitusten teko tarkistusistunnoissa vievät aikaa, mutta se voi joskus ehkäistä tällaisia tapauksia. Ainakin viesti on, että asioita seurataan. Se voi muistua mieleen, jos kiusauksia on.

Nythän kaikkialla politiikassa ruoditaan isompia (ja ehkä pienempiäkin) rahanpyörittelyjä. Mitäköhän kaikkea esim kirkon tai uskonnollisten yhteisöjen parista mahtaa löytyä?