Setan puheenjohtaja Viima Lampinen valittiin ILGA-Euroopan hallitukseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2
Viima Lampinen

Setan puheenjohtaja Viima Lampinen valittiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kattojärjestön ILGA-Euroopan hallitukseen kaudelle 2019–2020 Brysselissä viime viikolla pidetyssä järjestön vuosikokouksessa.

Valinnasta kertoo Seta tiedotteessaan.

- Haluan osaltani varmistaa, että ILGA-Eurooppa tekisi parhaansa vahvistaakseen intersukupuolisten ääniä ja toimijuutta, sillä toimialueellamme on suurta vaihtelua kehollisen koskemattomuuden kunnioituksessa, sanoo Lampinen.

ILGA-Euroopan vuosikokouksen yhteydessä järjestetyssä konferenssissa keskusteltiin yli 400 osallistujan kesken laajasti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeustilanteesta ja aktivistien toimintamahdollisuuksista Euroopassa ja Keski-Aasiassa. Lampinen peräänkuuluttaa eettisesti kestävää ja intersektionaalisuuteen pohjaavaa solidaarista sateenkaaripolitiikkaa.

- Tarvitsemme vahvoja julkisrahoitteisia kansalaisliikkeitä, luotettavia liittolaisia ja kaikkien vähemmistötoimijoiden keskinäistä solidaarisuutta, jotta voimme ehkäistä totalitarismia ja inhimillistä kärsimystä. Sateenkaariliikkeen ytimessä ovat ihmisoikeuskamppailut ja tinkimätön vaatimus yhdenvertaisuudesta. Sateenkaarilippu ei ole saa olla pelkkä koriste.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lampinen sai ehdokkaista toiseksi eniten ääniä.

ILGA-Euroopan hallituksessa on edellisen kerran ollut Setan edustaja vuonna 2012 ja 2013. Setan jäsenjärjestöt valitsevat Viima Lampisen seuraajan marraskuun lopulla Tampereella pidettävässä edustajakokouksessa.

ILGA-Eurooppa (ILGA-Europe) on vuonna 1996 perustettu yli 300 seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestön kattojärjestö (The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association in Europe). Sillä on jäsenjärjestöjä noin 5

2 kommenttia

Julkisrahoitteiset kansalaisliikkeet ovat hidas keino muuttaa yhteiskuntaa, koska he eivät näytä oivaltavan rahan merkitystä yksilön hyvinvoinnille.

Köyhä kerjäläinen ja asunnoton tarvitsee yhteiskunnan rahallista tukea ja katon päänsä päälle. Tämän miljoonan voisi ottaa esimerkiksi UN womenilta eli valtioneuvoston vuosittaisesta tuesta. Se olisi oikeata toimintaa, koska heteronainen ei tarvitse niitä rahoja. Se olisi myös eettinen ja moraalinen teko. Se poistaisi köyhyyttä ja kurjistumista. Yhteiskunnan tulisi auttaa niitä heikompia ja hyvinvoinnista osattomia ja ulkopuolelle tahallisesti jätettyjä. Ei kai naiset ole tällaista vastaan vai haluavatko he jakaa niitä omia roposiaan ennen joulua kerjäläiselle, jotta tulisi hyvä mieli - joulumieli - vaikka ovat sieltä helvetistä, kun eivät halua muutosta kerjäläisen eämään: todellista muutosta. On varmaan kiva katsella ja muistella tulitikkutyttöä, joka sitten delasi hankeen....tietenkin osa kerjäläisistä on huijareita, jotka ottavat verottomat tulonsa, kun tietävät että toisilla on millä mällätä. Ottavat kun antavat. Ilmaista rahaa.

Sitten joku vanha vaippaperse mummo valittaa, että: " ei saa kieltää antamasta ! " Ja paskan marjat!
Rahoituksesta riippumatta kansalaisliikkeet ja kansalaistoiminta on tehokas tapa muuttaa yhteiskuntaa ja osallistaa. Eihän mikään muutos tapahdu heti nyt, mutta joutuisampia vaihteohtoja saa hakea. Tietenkin jossain diktatuurissa asiat voisivat edetä mahtikäskyillä vauhdillakin. Tietynlainen jähmeys on demokraattisen yhteiskunnan "valuvika".

Asunnottomuuden hoito ja muut nopeat akuutit tukitoimet ovat tietysti tarpeen ja tärkeitä huolehtia, mutta se on sitten muusta kummunneen vaivan hoitoa.