Setan puheenjohtaja Viima Lampinen valittiin ILGA-Euroopan hallitukseen (juttukommentit)

Julkisrahoitteiset kansalaisliikkeet ovat hidas keino muuttaa yhteiskuntaa, koska he eivät näytä oivaltavan rahan merkitystä yksilön hyvinvoinnille.

Köyhä kerjäläinen ja asunnoton tarvitsee yhteiskunnan rahallista tukea ja katon päänsä päälle. Tämän miljoonan voisi ottaa esimerkiksi UN womenilta eli valtioneuvoston vuosittaisesta tuesta. Se olisi oikeata toimintaa, koska heteronainen ei tarvitse niitä rahoja. Se olisi myös eettinen ja moraalinen teko. Se poistaisi köyhyyttä ja kurjistumista. Yhteiskunnan tulisi auttaa niitä heikompia ja hyvinvoinnista osattomia ja ulkopuolelle tahallisesti jätettyjä. Ei kai naiset ole tällaista vastaan vai haluavatko he jakaa niitä omia roposiaan ennen joulua kerjäläiselle, jotta tulisi hyvä mieli - joulumieli - vaikka ovat sieltä helvetistä, kun eivät halua muutosta kerjäläisen eämään: todellista muutosta. On varmaan kiva katsella ja muistella tulitikkutyttöä, joka sitten delasi hankeen....tietenkin osa kerjäläisistä on huijareita, jotka ottavat verottomat tulonsa, kun tietävät että toisilla on millä mällätä. Ottavat kun antavat. Ilmaista rahaa.

Sitten joku vanha vaippaperse mummo valittaa, että: " ei saa kieltää antamasta ! " Ja paskan marjat!
Rahoituksesta riippumatta kansalaisliikkeet ja kansalaistoiminta on tehokas tapa muuttaa yhteiskuntaa ja osallistaa. Eihän mikään muutos tapahdu heti nyt, mutta joutuisampia vaihteohtoja saa hakea. Tietenkin jossain diktatuurissa asiat voisivat edetä mahtikäskyillä vauhdillakin. Tietynlainen jähmeys on demokraattisen yhteiskunnan "valuvika".

Asunnottomuuden hoito ja muut nopeat akuutit tukitoimet ovat tietysti tarpeen ja tärkeitä huolehtia, mutta se on sitten muusta kummunneen vaivan hoitoa.